ΕΛΛΑΔΑ

Άκαρπες οι έρευνες για τους αγνοούμενους του χθεσινού ναυαγίου στο Φαρμακονήσι

Άκαρπες οι έρευνες για τους αγνοούμενους του χθεσινού ναυαγίου στο Φαρμακονήσι

Χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων απότο ναυάγιο που σημειώθηκε χθες Τετάρτη(9/10) στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου και κόστισε τη ζωή σε δώδεκα ανθρώπους, μεταξύ αυτών και έξι παιδιά.

Το ναυάγιο σημειώθηκε όταν αναπτράπηκε η ξύλινη βάρκα στην οποία επέβαιναν περίπου 50 μετανάστες. Οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος, της FRONTEX και του Πολεμικού Ναυτικού, διέσωσαν 26 άτομα και ανέσυραν τις σορούς 12 ανθρώπων.

Στις έρευνες που ξεκίνησαν και πάλι σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας, συμμετέχουν τρία πλωτά του Λιμενικού, σκάφος της FRONTEX και ελικόπτερο Σούπερ Πούμα.

Οι 26 διασωθέντες του ναυαγίου φιλοξενούνται προσωρινά στη Λέρο όπου εκεί μεταφέρθηκαν και οι σοροί των 12 ατόμων(6 παιδιά, 2 γυναίκες και 4 άνδρες).

Παράλληλα, τα δύο μικρά κορίτσια που είχαν διασωθεί από το ναυάγιο και νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο της Σάμου με συμπτώματα υποθερμίας μεταφέρθηκαν λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης τους, σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Σχετικές ειδήσεις