ΕΛΛΑΔΑ

Αττική: Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ από τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης (16/12)

Αττική: Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ από τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης (16/12)

Χωρίς μετρό και ηλεκτρικό είναι η πόλη της Αθήνας από τις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας μέχρι και τη λήξη της βάρδιασ καθώς οι εργαζόμενοι στις σταθερές συγκοινωνίες πραγματοποιούν στάση εργασίας για την επίθεση που δέχθηκαν οι τρεις ελεγκτές το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (15/12).

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται επίσης και για το γεγονός ότι δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο φύλαξης των εργαζομένων μετά από την επίθεση.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, οι δράστες ξυλοκόπησαν άγρια τους ελεγκτές χωρίς να έχει προηγηθεί το παραμικρό την ώρα που εκτελούσαν τα καθήκοντά τους στον εργασιακό τους χώρο.

Προειδοποιούν μάλιστα ότι θα αποσυρθούν οι εργαζόμενοι από τον έλεγχο των εισιτηρίων εφόσον δεν ληφθούν μέτρα.

Εξάλλου, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε ότι προτίθεται να υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι δράστες της επίθεσης.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι τα θύματα του ξυλοδαρμού «είναι εργαζόμενοι - οικογενειάρχες που ασκούν τα καθήκοντά του ελεγκτή εισιτηρίων, έναντι ενός σταθερού μισθού και δεν έχουν καμία επιπλέον αμοιβή, που να σχετίζεται με τον αριθμό των ελέγχων που διενεργούν ή τον αριθμό των προστίμων που επιβάλλουν στο δίκτυο των συγκοινωνιακών μέσων σταθερής τροχιάς».

Σχετικές ειδήσεις