ΕΛΛΑΔΑ

Σέρνουν πρόσφυγες και μετανάστες από το ένα γήπεδο στο άλλο χωρίς κανένα σχέδιο!

Σέρνουν πρόσφυγες και μετανάστες από το ένα γήπεδο στο άλλο χωρίς κανένα σχέδιο!

Με ασύλληπτη προχειρότητα και πανικό οι αρχές πραγματοποίησαν τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από το γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στο Ελληνικό. Καταγγελίες αναφέρουν πως κατά την διάρκεια της μεταφοράς μεγάλος αριθμός μεταναστών τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η διαδικασία μεταφοράς ήταν σύνθετη καθώς η βασική επιθυμία ήταν να μεταφερθούν στο γήπεδο του Χόκεϊ οι πρόσφυγες, γυναίκες με παιδιά και ασυνόδευτοι ανήλικοι και αλλού οι μετανάστες.

Εν τέλει, την λύση την έδωσε ένας μεγάλος αριθμός μεταναστών που εξαφανίστηκαν με… συνοπτικές διαδικασίες.

Να επισημάνουμε, πάντως, ότι για το γήπεδο του χόκεϊ, η κυβέρνηση δεσμεύθηκε πως θα το ελευθερώσει μέχρι και την 31η Μαρτίου του 2016.

Το γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό έχει χωρητικότητα μόλις 500 με 600 ατόμων και δεν επαρκεί για τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες. Ήδη από το Τάε Κβον Ντο μεταφέρθηκαν την Τετάρτη (17/12/2015) στο γήπεδο στο Ελληνικό περί τους 400 πρόσφυγες.

Στο μεταξύ σήμερα αναμένονται στο λιμάνι του Πειραιά επιπλέον 3.500 πρόσφυγες και μετανάστεςαπό Χίο και Μυτιλήνη οι οποίοι έρχονται να προστεθούν σε ακόμη 1.654 ανθρώπους που έφτασαν νωρίτερα σήμερα από τα νησιά αυτά.

Οι ανάγκες γι’ αυτούς τους ανθρώπους είναι πολλές και δεν μπορούν να καλυφθούν από την Περιφέρεια η οποία μαζί με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέλαβαν την μεταφορά τους εκεί. Χρειάζονται κλινοσκεπάσματα, τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής.

Ενδιαφέρον έχει, όμως, και ότι ενώ την ίδια ώρα που εξελίσσεται στην Αθήνα αυτό το πραγματικό αλαλούμ με την μεταφορά και την προσωρινή φιλοξενία των ανθρώπων αυτών, η κυβέρνηση αναζητά και άλλους χώρους στην Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ, με συνέντευξή του στους Financial Times, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε πως: «Η Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει ένα μαύρο κουτί (για πρόσφυγες) αν αυτές οι ροές δεν μειωθούν» και τόνισε λέγοντας πως: «Πρέπει να σώσουμε ανθρώπους που είναι σε κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους . Αν θέλουν να κουβαλήσουμε τα πτώματά τους πρέπει να μας το πουν».

Σχετικές ειδήσεις