ΕΛΛΑΔΑ

Χιονιάς σαρώνει τη χώρα – Πώς να τοποθετήσετε σωστά τις αντιολισθητικές αλυσίδες

Χιονιάς σαρώνει τη χώρα – Πώς να τοποθετήσετε σωστά τις αντιολισθητικές αλυσίδες

Στο έλεος της κακοκαιρίας σήμερα, Κυριακή (03/01/2016) ολόκληρη η χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα και τις πολικές θερμοκρασίες.

Οι εκδρομείς που επιστρέφουν στα μεγάλα αστικά κέντρα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς στα περισσότερα οδικά δίκτυα παρατηρείται παγετός.

Επίσης, οι οδηγοί καλό είναι να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς σε πολλούς δρόμους κρίνεται απαραίτητη η χρήση τους.

Πώς τις βάζουμε;

Καταρχάς, βασική προϋπόθεση είναι η επιλογή των καταλλήλων αλυσίδων για το αυτοκίνητό σας, πράγμα που γίνεται με την απλή αντιστοίχηση με τις διαστάσεις των ελαστικών.

Επόμενο βήμα είναι να γνωρίζει κανείς το που τοποθετούνται σύμφωνα με τον εκάστοτε κατασκευαστή. Εμπρός ή πίσω;

Αφού γνωρίζετε τα παραπάνω φορέστε τα γάντια που πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας.

Διαδικασία τοποθέτησης

1. Απλώνουμε τις αλυσίδες στο δρόμο και περνάμε το βασικό συρματόσχοινο από την εσωτερική πλευρά του ελαστικού.
2. Τραβάμε τις δύο άκρες του συρματόσχοινου προς τα πάνω αγκαλιάζοντας με την αλυσίδα το ελαστικό και ενώνουμε στο σημείο επαφής.
3. Εν συνεχεία και αφού έχουμε φέρει όλα τα μέρη των αλυσίδων εμπρός, ενώνουμε τις άκρες μεταξύ τους (με το κίτρινο χρώμα).
4. Τέλος, τεντώνουμε τις αλυσίδες περνώντας την μία άκρη τους σε αντικριστή πλευρά και ακολούθως την σφίγγουμε απέναντι από εκείνη.

Σχετικές ειδήσεις