ΕΛΛΑΔΑ

Τραγικός επίλογος στο Μεσολόγγι: Σε πνιγμό αποδίδεται ο θάνατος των δύο ανδρών

Τραγικός επίλογος στο Μεσολόγγι: Σε πνιγμό αποδίδεται ο θάνατος των δύο ανδρών

Πώς εντοπίστηκε το αυτοκίνητο των δυο άτυχων ανδρών – Φορούσαν ζώνη ασφαλείας – Σε ποια ερωτήματα καλούνται να απαντήσουν οι Αρχές - Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιάννης οδηγούσε το αυτοκίνητο του Βασίλη

Δραματική κατάληξη είχε η υπόθεση της εξαφάνισης των δύο φίλων από το Μεσολόγγι, των οποίων τα ίχνη χάθηκαν ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς. Συγγενείς και φίλοι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι οι δύο νεαροί «χάθηκαν» τόσο άδικα, μετά από νυχτερινή τους έξοδο. Μάταια, τους αναζητούσαν εδώ και τρεις ημέρες... το νήμα της ζωής τους είχε κοπεί σε ένα αρδευτικό κανάλι.

Μετά από μια γιγαντιαία επιχείρηση εντοπισμού των δύο ανδρών, το πρωί της Δευτέρας εντοπίστηκε το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο φίλοι τη μοιραία νύχτα, όταν και χάθηκαν τα ίχνη τους.

Από πνιγμό πέθαναν οι δύο φίλοι

Ο 35χρονος Βασίλης Γρατσάνης, ο οποίος βρέθηκε να φορά τη ζώνη ασφαλείας μέσα στο μαύρο Toyota το οποίο κατέληξε αναποδογυρισμένο μέσα σε αρδευτικό κανάλι, πέθανε από πνιγμό. Περίπου στις 16:30 το απόγευμα της Δευτέρας η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα ξεκίνησε τη νεκροψία-νεκροτομή στον Βασίλη Γρατσάνη. Όπως αποφάνθηκε η ιατροδικαστής, ο θάνατος του Βασίλη οφείλεται σε πνιγμό, ενώ ο άτυχος νέος είχε εκχυμώσεις στα γόνατα και στις κνήμες. Λίγο πριν τις 9 το βράδυ ολοκληρώθηκε και η ιατροδικαστική εξέταση στην σορό του Γιάννη Κορδόση, που έδειξε ότι ο θάνατός του οφείλεται επίσης σε πνιγμό.

Ποιος οδηγούσε το μοιραίο αυτοκίνητο;

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βασίλης Γρατσάνης, ο οποίος ήταν και ο ιδιοκτήτης του οχήματος, φαίνεται ότι δεν οδηγούσε το ΙΧ το μοιραίο βράδυ.

Το σενάριο αυτό ενισχύουν οι εκχυμώσεις που είχε στα γόνατα και στις κνήμες ο Βασίλης, καθώς αυτές παρατηρούνται συνήθως στους συνοδηγούς -σε περιπτώσεις τροχαίων δυστυχημάτων- γεγονός που κάνει τις αρχές να εκτιμούν ότι δεν ήταν εκείνος ο οδηγός.

Σε περίπτωση που το σενάριο αυτό επιβεβαιωθεί, αξίζει να σημειωθεί πως ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το δεύτερο θύμα, ο 34χρονος Γιάννης, δεν είχε δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου.

Την Τρίτη η κηδεία των δύο φίλων

Στο μεταξύ αύριο στη 1:00 μετά το μεσημέρι θα γίνει στα Πηγάδια Παλαιομάνινας η κηδεία του Βασίλη Γρατσάνη, ενώ δύο ώρες αργότερα, στις 3:00 το μεσημέρι, θα γίνει στην Πεντάλοφο, η κηδεία του Γιάννη Κορδώση.

2439420

Πώς βρέθηκε το αυτοκίνητο

Ο τραγικός επίλογος στην υπόθεση εξαφάνισης που είχε σοκάρει τους κατοίκους του Μεσολογγίου γράφτηκε λίγο μετά τις 12 το πρωί της Δευτέρας (04/01) όταν οι Αρχές εντόπισαν το αυτοκίνητο των δύο ανδρών σε αρδευτικό κανάλι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το αυτοκίνητο βρέθηκε στο αρδευτικό αυλάκι που βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Αιτωλικού - Αστακού, στο ύψος της Κατοχής, αφού προηγουμένως είχε εκτραπεί της πορείας του και ανατραπεί.

Στιγμές αργότερα μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και τα άψυχα κορμιά των δύο φίλων, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες ήταν δεμένοι με τις ζώνες ασφαλείας.

Πυροσβέστες της 6ης ΕΜΑΚ ανέσυραν τις σορούς των δύο ανδρών από το αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο και έγινε επί τόπου από τον ιατροδικαστή η πρώτη μακροσκοπική εξέταση και εν συνεχεία οι σοροί μεταφέρθηκαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών, για τη νεκροψία-νεκροτομή.

Τα πρώτα στοιχεία έδειχναν οτι θάνατος των δύο φίλων προήλθε από πνιγμό, αφού το βάθος του καναλιού στο οποίο έπεσε το αυτοκίνητό τους εκτιμάται στα έξι μέτρα και το ύψος του νερού που υπήρχε εκείνη τη στιγμή στα δύο μέτρα. Τελικά, λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα το ιατροδικαστικό πόρισμα έδειξε ότι ο Βασίλης πνίγηκε.

exafanisi copy copy copy

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Πολλά ερωτήματα, ωστόσο, εγείρονται για το πώς κατέληξε το αμάξι στο αρδευτικό κανάλι και πώς τόσες μέρες δεν είδε κανένας το παραμικρό, καθώς το συγκεκριμένο κανάλι ήταν πολύ κοντά στον οικισμό. Το σημείο, μάλιστα, δεν θεωρείται επικίνδυνο και σύμφωνα με την αστυνομία δεν υπάρχει κάποιο ίχνος που να προδίδει, τουλάχιστον με την πρώτη ματιά, τροχαίο ατύχημα.

Τέλος, εντύπωση κάνει και το γεγονός ότι κάτοικοι των σπιτιών που βρίσκονται κοντά στο σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο, δεν άκουσαν τίποτα από την πρόσκρουση και την πτώση του αυτοκινήτου στο κανάλι.

Το χρονικό

2439415

Ο Γιάννης Κορδώσης και ο Βασίλης Γρατσάνης, 40 και 35 ετών είχαν βγει για να διασκεδάσουν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο χωριό Πεντάλοφο της Αιτωλοακαρνανίας. Κατά την αποχώρησή τους από το μαγαζί... τα ίχνη τους χάθηκαν και έκτοτε δεν έδωσαν σημεία ζωής.

Τελευταία φορά που καταγράφηκε η παρουσία τους, ήταν τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, όταν κάμερες ασφαλείας στον επαρχιακό δρόμο προς το χωριό Λεσίνι κατέγραψαν το αυτοκίνητό τους, ένα μαύρο Toyota Corolla, με αριθμό κυκλοφορίας ΑΙΚ 7885.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες είχαν μαζί τους τρία κινητά τηλέφωνα.

Όπως προέκυψε από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, το στίγμα του κινητού του 35χρονου τέθηκε εκτός λειτουργίας στις 04:43, ενώ και τα δύο κινητά του 40χρονου αγνοούμενου απενεργοποιήθηκαν εννέα λεπτά αργότερα, στις 04:52, ενώ ήταν εν κινήσει.

Ήδη από το Σάββατο οι αρχές είχαν διεξοδικά ερευνήσει τον ποταμό Αχελώο, με δύτες και βάρκες, ενώ τελικά το αυτοκίνητο των αντρών εντοπίστηκε λίγα μέτρα μόλις έξω από την Κατοχή, πολύ κοντά στα σπίτια.

Σχετικές ειδήσεις