ΕΛΛΑΔΑ

Τα νέα στοιχεία που εξετάζει η Αστυνομία για το χαμό των δύο φίλων-Ποιος οδηγούσε το μοιραίο βράδυ;

Τα νέα στοιχεία που εξετάζει η Αστυνομία για το χαμό των δύο φίλων-Ποιος οδηγούσε το μοιραίο βράδυ;

Το πώς και το γιατί του τραγικού δυστυχήματος που οδήγησε στο θάνατο τους δύο φίλους, αναζητά η Αστυνομία - Γιατί δεν οδηγούσε το αυτοκίνητο ο ιδιοκτήτης του αλλά ο φίλος του που μάλιστα δεν είχε δίπλωμα οδήγησης;

Τρεις ημέρες μετά την εξαφάνισή τους και μετά από μια μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους, ο 35χρονος Βασίλης Γρατσάνης και ο 40χρονος Γιάννης Κορδώσης, βρίσκονταν νεκροί το πρωί της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου, μέσα στο αυτοκίνητο του πρώτου, το οποίο κείτονταν αναποδογυρισμένο σ' ένα αρδευτικό κανάλι.

mesologgi2

Σήμερα Τρίτη, στα χωριά των δύο αδικοχαμένων ανθρώπων θα γραφτεί ο επίλογος καθώς θα οδηγηθούν στην τελευταία τους κατοικία. Στη 1:00 μετά το μεσημέρι στα Πηγάδια Παλαιομάνινας θα γίνειη κηδεία του Βασίλη Γρατσάνη και δύο ώρες αργότερα, στις 3:00 το μεσημέρι, θα γίνει στην Πεντάλοφο, η κηδεία του Γιάννη Κορδώση.

mesologgi3

Παράλληλα, η Αστυνομία αναζητά απαντήσεις για το πώς και το γιατί της τραγωδίας. Αυτό που γνωρίζουν οι αστυνομικοί είναι το αποτέλεσμα της νεκροψίας -νεκροτομής που διενήργησε η ιατροδικαστής Αγγελική Τσόλκα. Οι δύο φίλοι πέθαναν από πνιγμό.

exafanisi copy copy copy

Ο 35χρονος Βασίλης, ο οποίος βρέθηκε να φορά τη ζώνη ασφαλείας μέσα στο μαύρο Toyota έφερε και εκχυμώσεις στα γόνατα και τις κνήμες. Αυτές παρατηρούνται σε περιπτώσεις τροχαίων δυστυχημάτων, συνήθως στους συνοδηγούς, γεγονός που οδηγεί την αστυνομία να πιστεύει ότι το αυτοκίνητο εκείνο, το μοιραίο βράδυ, το τιμόνι κρατούσε ο φίλος του, ο 40χρονος Γιάννης, ο οποίος δεν είχε δίπλωμα οδήγησης.

mesologgi4

Τα αναπάντητα ερωτήματα είναι πολλά. Πως βρέθηκε αναποδογυρισμένο το αυτοκίνητο μέσα στο αυλάκι που είχε νερό περίπου δύο μέτρων; Γιατί έφυγε από το δρόμο, σ' ένα σημείο όπου δεν υπάρχουν φυσικά εμπόδια ή παγίδες; Προσπάθησε ο οδηγός να αποφύγει έστω και την τελευταία στιγμή την πτώση στο αυλάκι; Επιχείρησαν οι δύο φίλοι να βγουν από το αυτοκίνητο;

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο Βασίλης και ο Γιάννης, διασκέδαζαν την Πρωτοχρονιά σε μπαρ στην περιοχή του Νεοχωρίου, απ' όπου έφυγαν με το μαύρο Toyota Corolla του πρώτου, λίγο μετά τις 4:00 το πρωί. Γύρω στις 5:00, το στίγμα των κινητών τηλεφώνων τους χάθηκε.
Τελευταία φορά που καταγράφηκε η παρουσία τους, ήταν τα ξημερώματα, όταν κάμερες ασφαλείας στον επαρχιακό δρόμο προς το χωριό Λεσίνι, κατέγραψαν το αυτοκίνητό τους, με αριθμό κυκλοφορίας ΑΙΚ 7885.

Οι έρευνες

Από την αρχή, η Αστυνομία εξέταζε το σενάριο του τροχαίου, θεωρώντας πιθανό να έχει πέσει το αυτοκίνητο μέσα στον ποταμό Αχελώο.

Όπως προέκυψε από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, το στίγμα του κινητού του 35χρονου τέθηκε εκτός λειτουργίας στις 04:43, ενώ και τα δύο κινητά του 40χρονου αγνοούμενου απενεργοποιήθηκαν εννέα λεπτά αργότερα, στις 04:52, ενώ ήταν εν κινήσει.

Οι Αρχές από το Σάββατο ερευνούσαν διεξοδικά τον ποταμό, με δύτες και βάρκες, αναγκάστηκαν όμως χθες Κυριακή να σταματήσουν τις έρευνες λόγω της κακοκαιρίας που έπληττε την Αιτωλοακαρνανία. Σήμερα άρχισαν και πάλι τις έρευνες στον Αχελώο, στις οποίες συμμετείχε ελικόπτερο της αστυνομίας με ειδική θερμική κάμερα.

Παράλληλα, άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, πυροσβέστες και εθελοντές συνέχιζαν τις δικές τους έρευνες, στην ευρύτερη περιοχή του Αιτωλικού, την επαρχιακή οδό Αιτωλικού - Αστακού καθώς και στο δρόμο που συνδέει τις κοινότητες Πεντάλοφο, Λεσίνι και Κατοχή, σε μια περιοχή όπου φαίνεται να κινήθηκαν οι δύο άντρες.

Ο τραγικός επίλογος στην υπόθεση εξαφάνισης που είχε σοκάρει τους κατοίκους του Μεσολογγίου γράφτηκε χθες, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι όταν οι Αρχές εντόπισαν το αυτοκίνητο των δύο ανδρών σε αρδευτικό κανάλι, που βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Αιτωλικού - Αστακού, στο ύψος της Κατοχής, αφού προηγουμένως είχε εκτραπεί της πορείας του και ανατραπεί.

Στιγμές αργότερα μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και τα άψυχα κορμιά των δύο φίλων.

Σχετικές ειδήσεις