ΕΛΛΑΔΑ

ΕΔΕ για τον αστυνόμο που τραβούσε φωτογραφίες από το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. στο Μεσολόγγι

ΕΔΕ για τον αστυνόμο που τραβούσε φωτογραφίες από το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. στο Μεσολόγγι

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε σήμερα Τρίτη (05/01) το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., κατά του αστυνομικού που τράβηξε με το κινητό του τηλέφωνο πλάνα από τις έρευνες που διενήργησε αστυνομικό ελικόπτερο κατά τη διάρκεια της αναζήτησης των δύο άτυχων φίλων που έχασαν τη ζωή τους στην επαρχιακή οδό Αιτωλικού - Αστακού.

Ο αστυνόμος υπηρετεί στην Αιτωλοακαρνανία και επιβιβάστηκε στο ελικόπτερο, το οποίο σηκώθηκε χθες Δευτέρα, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες για τους δύο αγνοούμενους καθώς γνωρίζει καλά την περιοχή.

Δείτε εδώ τις φωτογραφίες.

Τράβηξε τις φωτογραφίες που δείχνουν το σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο και τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ, χρησιμοποιώντας το κινητό του τηλέφωνο από το μόνιτορ του ελικοπτέρου και στη συνέχεια τις «ανέβασε» στον λογαριασμό του στο Facebook. Δεν πέρασε πολύ μέχρι να κάνουν οι φωτογραφίες το γύρο του διαδικτύου.

Διαβάστε εδώ όλο το χρονικό της διπλής τραγωδίας κι εδώ τα νέα σενάρια που εξετάζει η Αστυνομία.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο Βασίλης και ο Γιάννης, διασκέδαζαν την Πρωτοχρονιά σε μπαρ στην περιοχή του Νεοχωρίου, απ' όπου έφυγαν με το μαύρο Toyota Corolla του πρώτου, λίγο μετά τις 4:00 το πρωί. Γύρω στις 5:00, το στίγμα των κινητών τηλεφώνων τους χάθηκε.
Τελευταία φορά που καταγράφηκε η παρουσία τους, ήταν τα ξημερώματα, όταν κάμερες ασφαλείας στον επαρχιακό δρόμο προς το χωριό Λεσίνι, κατέγραψαν το αυτοκίνητό τους, με αριθμό κυκλοφορίας ΑΙΚ 7885.

Οι έρευνες

Από την αρχή, η Αστυνομία εξέταζε το σενάριο του τροχαίου, θεωρώντας πιθανό να έχει πέσει το αυτοκίνητο μέσα στον ποταμό Αχελώο.

Όπως προέκυψε από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, το στίγμα του κινητού του 35χρονου τέθηκε εκτός λειτουργίας στις 04:43, ενώ και τα δύο κινητά του 40χρονου αγνοούμενου απενεργοποιήθηκαν εννέα λεπτά αργότερα, στις 04:52, ενώ ήταν εν κινήσει.

Οι Αρχές από το Σάββατο ερευνούσαν διεξοδικά τον ποταμό, με δύτες και βάρκες, αναγκάστηκαν όμως χθες Κυριακή να σταματήσουν τις έρευνες λόγω της κακοκαιρίας που έπληττε την Αιτωλοακαρνανία. Σήμερα άρχισαν και πάλι τις έρευνες στον Αχελώο, στις οποίες συμμετείχε ελικόπτερο της αστυνομίας με ειδική θερμική κάμερα.

Παράλληλα, άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, πυροσβέστες και εθελοντές συνέχιζαν τις δικές τους έρευνες, στην ευρύτερη περιοχή του Αιτωλικού, την επαρχιακή οδό Αιτωλικού - Αστακού καθώς και στο δρόμο που συνδέει τις κοινότητες Πεντάλοφο, Λεσίνι και Κατοχή, σε μια περιοχή όπου φαίνεται να κινήθηκαν οι δύο άντρες.

Ο τραγικός επίλογος στην υπόθεση εξαφάνισης που είχε σοκάρει τους κατοίκους του Μεσολογγίου γράφτηκε χθες, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι όταν οι Αρχές εντόπισαν το αυτοκίνητο των δύο ανδρών σε αρδευτικό κανάλι, που βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Αιτωλικού - Αστακού, στο ύψος της Κατοχής, αφού προηγουμένως είχε εκτραπεί της πορείας του και ανατραπεί.

Στιγμές αργότερα μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και τα άψυχα κορμιά των δύο φίλων.

Σχετικές ειδήσεις