ΕΛΛΑΔΑ

Ασφαλιστικό: Στο φουλ οι μηχανές διαμαρτυρίας - Δείτε όλες τις κινητοποιήσεις

Ασφαλιστικό: Στο φουλ οι μηχανές διαμαρτυρίας - Δείτε όλες τις κινητοποιήσεις

Δύσκολη μέρα αναμένεται η Πέμπτη (14/01/2016) για όσους κινηθούν στο κέντρο της Αθήνας. Δικηγόροι και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις επιστημονικών φορέων, έχουν εξαγγείλει συγκέντρωση και κοινή πορεία διαμαρτυρίας. «Καυτό» αναμένεται και το επόμενο διήμερο...

ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διαμαρτυρόμενοι για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, συγκεντρώνονται στις 12 το μεσημέρι έξω από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην οδό Ακαδημίας 60 δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί κ.α. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με κατάληξη τη Βουλή.

Παράλληλα, συνεχίζουν τις στάσεις εργασίας τους οι εργαζόμενοι σε τρένα και προαστιακό: από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις τρεις.

Σήμερα Πέμπτη (13/01/2016) συνεδριάζει και το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στους Δήμους (ΠΟΕ – ΟΤΑ). Ανάμεσα στις προτάσεις που έχουν ήδη κατατεθεί για τη μορφή των κινητοποιήσεων, συμπεριλαμβάνονται και κάποιες που αφορούν ακόμη και σε καταλήψεις δημοτικών κτιρίων. Πάντως, η ΠΟΕ – ΟΤΕ έχει εξαγγείλει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή (14/01/2016) στις 11 π.μ.

Την ίδια μέρα, οι δικαστικοί υπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν δίωρη στάση εργασίας.

Η Παρασκευή, πάντως, θα είναι ημέρα αποφάσεων για το πώς θα κυλήσει ο χάρτης των κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα καθώς γι’ αυτή τη μέρα έχει προσδιορισθεί η τελική απόφαση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την κήρυξη γενικών απεργιών.

Επισημαίνουμε ότι για το Σάββατο (16/01/2016) έχει ήδη προκηρυχθεί συλλαλητήριο (ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ) στην Ομόνοια για τις 12 το μεσημέρι. Σε αυτό θα συμμετέχουν συνταξιούχοι και δημοσιογράφοι.

Για την Τετάρτη (20/01/2016) έχει οριστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από υγειονομικά σωματεία, έξω από το υπουργείο Εργασίας.
Για τις 20 και 21 Ιανουαρίου, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει κηρύξει πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Τα δικά τους «τύμπανα», όμως, χτυπούν και οι αγρότες!

Όπως αναφέρει ο agrocosmos, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών,Κτηνοτρόφων και Αλιέων θέλοντας να συντονίσει τις προσπάθειες της για τον καθορισμό της μορφής των κινητοποιήσεων οργανώνει συνάντηση όλων των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα. Η συνάντηση πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη (14/01/2016) στις 12 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, στο χώρο της ΔΕΘ στην αίθουσα Ν. Γερμανός.

Πανέτοιμοι δείχνουν κι οι αγροτοσυνδικαλιστές του κάμπου της Λάρισας και οι κάτοικοι του Αλμυρού για να βγουν έξω την Παρασκευή (15/01/2016) Γενάρη, ενώ από την Πρωτοβουλία ετοιμάζουν νέα κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του ΕΛΓΑ, την ίδια μέρα.

Σχετικές ειδήσεις