ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκα αγροτών: Ποιοί δρόμοι είναι κλειστοί στη Μακεδονία

Μπλόκα αγροτών: Ποιοί δρόμοι είναι κλειστοί στη Μακεδονία

Με τις αγροτικές κινητοποιήσεις να κορυφώνονται μέρα με τη μέρα, πολλά είναι τα μπλόκα που έχουν στηθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας, με τους αγρότες να έχουν ήδη προχωρήσει σε αποκλεισμό δρόμων σε κάποια από αυτά.

Θέλοντας να κάνουν όσο πιο ηχηρό γίνεται το μήνυμά τους, κατά των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση στο φορολογικό και το ασφαλιστικό, οι αγρότες προχώρησαν σήμερα Τετάρτη (20/01) στο κλείσιμο δρόμων.

Συγκεκριμένα, κλειστή επ' αόριστον είναι από σήμερα η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με τους οδηγούς των 750 τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων, που σχημάτιζαν ουρά τουλάχιστον 5 χιλιομέτρων, να εισέρχονται στο οδόστρωμα και στις δύο πλευρές.

Ωστόσο, η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας παραμένει ανοιχτή, οπότε για να αποφευχθεί η όποια ταλαιπωρία συστήνεται στους οδηγούς να κατευθύνονται προς τα εκεί, όπως ανέφερε και ο ίδιος.

Εξάλλου, σε κλείσιμο της διασταύρωσης Κοκκινογείων, προς την Εξοχή, προχώρησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Δράμας και της ευρύτερης περιοχής, με τον επικεφαλής της Πανελλήνιας Ένωσης Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστο Γκόντια να δίνει το σήμα στους περισσότερους από 500 οδηγούς τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων.

Κλειστή είναι και η λεωφόρος Νίκης, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου έφτασαν αγρότες και κτηνοτρόφοι με 300 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα, ενισχύοντας έτσι την κινητοποίηση των αλιέων που έδεσαν από νωρίς το πρωί τα καΐκια τους στον Θερμαϊκό κόλπο. Αργότερα, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα κατευθυνθούν στα διόδια Μαλγάρων, όπου και θα εγκατασταθούν μόνιμα.

Στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, το μπλόκο ενισχύεται διαρκώς, με τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα να υπερβαίνουν τα 1.200, και όπως τόνισε ο αγροτοσυνδικαλιστής Παύλος Αραμπατζής, «αύριο ξεκινάμε προειδοποιητικά κλεισίματα, και αν μέχρι το Σάββατο δεν αποσύρουν το έκτρωμα που λέγεται ασφαλιστικό και φορολογικό, τότε θα κλείσουμε για όσο χρειαστεί».

Ο ίδιος, μιλώντας και στην κάμερα του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει χώρα χωρίς ασφαλιστικό οργανισμό για τους αγρότες», ενώ υπογράμμισε ότι οι κινητοποιήσεις δεν φέρουν κομματική ταυτότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά «ο παπάς όταν πάει στα σπίτια των χωριών, δεν επιλέγει τους χωριανούς που θα ευλογήσει».

Επίσης μπλόκα στήνονται σε Χαλκηδόνα, Νισέλι Αλεξάνδρειας και στην είσοδο του νομού Κιλκίς, ενώ «αν όχι αργότερα, σίγουρα αύριο», αγρότες-κτηνοτρόφοι θα παραταχθούν στον κόμβο της Κουλούρας και στο Μαυροβούνι Πέλλας.

Πηγή: Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις