ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη λαθροκυνηγών στον Ομαλό

Σύλληψη λαθροκυνηγών στον Ομαλό

Βγήκαν για κυνήγι κρατώντας προβολείς για να «τυφλώνουν» τα θηράματά τους όμως οι θηροφύλακες τους έπιασαν στα πράσα και το παράνομο κυνήγι έλαβε τέλος.

Ένα άτομα συνελήφθη ενώ δύο ακόμα άτομα, από την ίδια παρέα κυνηγών, κατάφεραν να διαφύγουν.

Πιο συγκεκριμένα, στις 20 Ιανουαρίου 2016 το βράδυ, ημέρα Τετάρτη, Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες, αξιοποιώντας σχετικές καταγγελίες, επόπτευαν την περιοχή του Ομαλού, στα Λευκά Όρη.

Περίπου στις 22:30 εντόπισαν ένα αγροτικό όχημα να κινείται, με 2 άτομα εντός και ένα άτομο στην καρότσα με προβολέα στο χέρι, με τον οποίο σάρωνε με ισχυρή δέσμη φωτός τις γύρω εκτάσεις. Κάποια στιγμή αντιλήφθηκαν το σταματημένο όχημα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και έκαναν επιτόπου στροφή προκειμένου να ξεφύγουν.

Το άτομο που βρισκόταν στην καρότσα πήδηξε και άρχισε να τρέχει προκειμένου να διαφύγει και παράλληλα προσπάθησε να κρύψει τον προβολέα στη βλάστηση, γεγονός το οποίο αντιλήφθηκαν οι θηροφύλακες.

Τον συνέλαβαν και περισυνέλεξαν τον προβολέα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο ΑΤ Μουσούρων στον Αλικιανό και ενημερώθηκε ο εισαγγελέας υπηρεσίας, ο οποίος διέταξε την κράτησή του μέχρι να οδηγηθεί στο αυτόφωρο. Στη συνέχεια οι θηροφύλακες υπέβαλαν πρωτόκολλο μήνυσης στη Δ/νση Δασών Χανίων κατά του συλληφθέντα και των 2 αγνώστων που διέφυγαν.

Πηγή: flashnews.gr