ΕΛΛΑΔΑ

Εικοσιτετράωρη απεργία των δημοσιογράφων την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου

Εικοσιτετράωρη απεργία των δημοσιογράφων την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου

Την κήρυξη πανελλαδικής 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου αποφάσισε σήμερα (21/1/2016) το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, διαμαρτυρόμενο για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Στη σημερινή κοινή συνεδρίαση της ΠΟΕΣΥ με τα προεδρεία των Ενώσεων – μελών του κλάδου, σύμφωνα με ανακοίνωση, επαναβεβαιώθηκε ομόφωνα η θέση των δημοσιογράφων ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η αυτονομία και η αυτοτέλεια των ασφαλιστικών Ταμείων και εργαζομένων στα ΜΜΕ και των πόρων τους, που αποτελούν εργοδοτική εισφορά και υποκαθιστούν στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ τη συμμετοχή του κράτους στην τριμερή χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης.

Η 24ωρη απεργία από τις 06:00 της Πέμπτης έως τις 06:00 της Παρασκευής 29 Ιανουαρίου, αφορά όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά) του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και τα Γραφεία Τύπου. Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις-μέλη της ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΘΣΕΕ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΠΗΤ να συμμετέχουν στη συγκέντρωση την ίδια μέρα της απεργίας και να περιφρουρήσουν την απεργία με όλα τα πρόσφορα αγωνιστικά και επικοινωνιακά μέσα.

Σχετικές ειδήσεις