ΕΛΛΑΔΑ

ΕΔΕ για τον θάνατο της μικρή Μελίνας - Η ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ

ΕΔΕ για τον θάνατο της μικρή Μελίνας - Η ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ

Η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, έπειτα από 23 ημέρες από τον θάνατο της μικρής Μελίνας μετά από εγχείρηση ρουτίνας, ανέθεσε διενέργεια ένορκης διοικητής εξέτασης σε ειδικό εμπειρογνώμονα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το πόρισμα της Προκαταρκτικής Εξέτασης έχει διαβιβαστεί στο Υπουργείο Υγείας, στην 7η ΥΠΕ, στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) και στην Εισαγγελία.

Η ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ

«Σήμερα Πέμπτη 21/1/2016, ολοκληρώθηκε η διενέργεια της Προκαταρκτικής Εξέτασης όσον αφορά το περιστατικό της 4χρονης η οποία απεβίωσε στο ΠΑ.Γ.Ν.Η. μετά από χειρουργική επέμβαση (αδενοειδεκτομή και μυριγγοτομή).

Το πόρισμα καταλήγει στο εξής: «Ασφαλές συμπέρασμα για την αιτία θανάτου του παιδιού χωρίς το επίσημο πόρισμα της Ιατροδικαστικής Έκθεσης δεν μπορεί να εξαχθεί. Για το λόγο αυτό προτείνεται η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ)».

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ανέθεσε τη διενέργεια ΕΔΕ σε ειδικό εμπειρογνώμονα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σημειώνεται ότι το πόρισμα της Προκαταρκτικής Εξέτασης έχει ήδη διαβιβαστεί στο Υπουργείο Υγείας, στην 7η ΥΠΕ, στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) και στην Εισαγγελία».

Πηγή: flashnews.gr