ΕΛΛΑΔΑ

«Τσουνάμι» αντιδράσεων για το ασφαλιστικό - Στο «πόδι» όλη η χώρα

«Τσουνάμι» αντιδράσεων για το ασφαλιστικό - Στο «πόδι» όλη η χώρα

Ξεσηκώνονται εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι κατά του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου που προωθεί η Κυβέρνηση και κατεβαίνουν σήμερα Τρίτη 26 Ιανουαρίου στους δρόμους για να διαδηλώσουν ενάντια στη ψήφισή του.

Διπλή θα είναι η σημερινή κινητοποίηση σε Κλαυθμώνος και Ομόνοια με την ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ να έχουν απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή σε όλους τους πολίτες να κατέβουν στους δρόμους.

Στις 6 το απόγευμα, την ώρα που θα είναι σε εξέλιξη στη Βουλή η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το ασφαλιστικό, στην πλατεία Κλαυθμώνος η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Η ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζει το επίμαχο σχέδιο της κυβέρνησης βαθιά αντιλαϊκό, καθώς -όπως επισημαίνει- «κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα έχει απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά».

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση «το αντιδραστικό νομοσχέδιο μπορεί και πρέπει να μπλοκαριστεί και να μην ψηφιστεί με τη δύναμη ενός πανεργατικού – παλλαϊκού ξεσηκωμού με άμεση κλιμάκωση των πολύμορφων κινητοποιήσεων με συλλαλητήρια, καταλήψεις, αποκλεισμούς δρόμων με τη γενική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου 2016 και την παραπέρα κλιμάκωση, με στόχο να μην τολμήσει η συγκυβέρνηση να το καταθέσει».

Την ίδια ώρα, στην πλατεία Ομονοίας, το ΠΑΜΕ καλεί σε παναττικό συλλαλητήριο ενάντια στο Ασφαλιστικό, απαιτώντας την απόσυρση του «νόμου-λαιμητόμου», όπως χαρακτηρίζει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Το ΠΑΜΕ ζητά να αποσυρθεί ο νόμος και καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες να δώσουν το παρών για μία απάντηση «μαζική, μαχητική και αποφασιστική», όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, δικηγόροι και μηχανικοί συνεχίζουν την αποχή τους ενώ οι γιατροί εξήγγειλαν απεργία για τις 28 και 29 Ιανουαρίου.

Τα σώματα ασφαλείας θα κατέβουν στους δρόμους στις 5 Φεβρουαρίου ενώ κινητοποιήσεις εξήγγειλαν και οι αυτοκινητιστές.

Οι κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού θα κορυφωθούν στις 4 Φεβρουαρίου όταν και έχει προκηρυχθεί γενική, πανελλαδική απεργία.

Σχετικές ειδήσεις