ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκα αγροτών - Ρέθυμνο: Συγκεντρώσεις αγροτών σε διάφορα σημεία της εθνικής οδού

Μπλόκα αγροτών - Ρέθυμνο: Συγκεντρώσεις αγροτών σε διάφορα σημεία της εθνικής οδού

«Έτοιμοι για όλα», δηλώνουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Ρεθύμνου οι οποίοι σήμερα βρίσκονται συγκεντρωμένοι σε διάφορα σημεία της εθνικής οδού με κύριο τον κόμβο του Ατσιπόπουλου.

Αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με το φορολογικό και το ασφαλιστικό, αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού με αγροτικά μηχανήματα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί από τα Τρία Μοναστήρια για διάφορα σημεία του βόρειου οδικού άξονα της Κρήτης στο ύψος του Ρεθύμνου, όπου έχουν παρατάξει τα τρακτέρ και τα αγροτικά αυτοκίνητα και φορτηγά.

Στο πλευρό των αγροτών βρίσκονται και οι συνταξιούχοι του νομού καθώς και διάφοροι σύλλογοι εργαζομένων. Μεταξύ αυτών και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας που, όπως αναφέρει, στέκεται αλληλέγγυος στις κινητοποιήσεις και την αγωνιστική διάθεση των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Από την πλευρά τους οι υπάλληλοι της αντιπεριφέρειας επισημαίνουν ότι «το 3ο μνημόνιο, και τα μέτρα πλήττουν εργαζόμενους και μικρομεσαίους αγρότες και εδραιώνουν την κυριαρχία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Ληστεύουν την εργατική τάξη και αυξάνουν τα κέρδη των μονοπωλίων». Καλούν μάλιστα τους εργαζόμενους να μεταβούν στο μπλόκο των αγροτών και να βρεθούν δίπλα τους στις κινητοποιήσεις.

Οι αγρότες στο Ρέθυμνο συμπορεύονται με τους συναδέλφους τους σε Χανιά και Ηράκλειο, δηλώνοντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι θα συνεχίσουν τους αγώνες τους μέχρι να αποσυρθεί σχεδιασμός της κυβέρνησης και από κοινού με τους υπόλοιπους πυρήνες των αγροτικών κινητοποιήσεων θα αποφασίσουν τη στάση που θα κρατήσουν.