ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία αντιφασιστικών οργανώσεων προς την πλατεία Βικτωρίας

Πορεία αντιφασιστικών οργανώσεων προς την πλατεία Βικτωρίας

Πορεία προς την πλατεία Βικτωρίας από αντιφασιστικές οργανώσεις πραγματοποιήθηκε το Σάββατοπαρά την απαγόρευση συγκεντρώσεων και πορειών που εξέδωσε την Παρασκευή η ΕΛ.ΑΣ.

Αφορμή για την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ ήταν τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Πέμπτη μεταξύ αντιεξουσιαστών και ομάδας Γερμανών ακροδεξιών. Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα η αστυνομία προχώρησε σε τριες προσαγωγές ύστερα από επεισόδια που έγιναν μεταξύ αλλοδαπών. Την ώρα που γίνονταν οι προσαγωγές, οι αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση από άγνωστα άτομα, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης και σε δύο μηχανές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αυτή την ώρα έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Βικτωρίας μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, ενώ κάποια άτομα βρίσκονται και στα Προπύλαια.

Η πορεία κατευθύνεται προς την πλατεία Βικτωρίας με την τροχαία να προχωρά σε διακοπές της κυκλοφορίας στους δρόμους από τους οποίους κινούνται οι διαδηλωτές.

Νωρίτερα επικράτησε ένταση στην πλατεία Βικτωρίας όταν αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου, αλλά και φωτορεπόρτερ και μεταναστών.

Η απόφαση για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων ελήφθη καθώς η Χρυσή Αυγή είχε ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιούσε εκδήλωση για τα 20 χρόνια από την κρίση στα Ίμια στο Σύνταγμα την ίδια στιγμή που οι αντιεξουσιαστικές ομάδες θα έκαναν μία δική τους συγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στη Λεωφόρο Μεσογείων, συγκεντρώθηκαν περίπου 1.500 άτομα, για την επέτειο των Ιμίων ενώ η Λεωφόρος Μεσογείων, που είχε κλείσει από το απόγευμα, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την Κατεχάκη μέχρι τη Μιχαλακοπούλου, λόγω της συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής, έξω από τα γραφεία της άνοιξε λίγο μετά τις 22:00.

Τόσο η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, για την επέτειο των Ιμίων, όσο και αυτή των αντιφασιστικών οργανώσεων, που έγινε στην πλατεία Βικτωρίας, ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο.

Σχετικές ειδήσεις