ΕΛΛΑΔΑ

Άγρια συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών στην «καρδιά» της Αθήνας - Πέντε τραυματίες

Άγρια συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών στην «καρδιά» της Αθήνας - Πέντε τραυματίες

Σε ρινγκ μετατράπηκε εστιατόριο στο Μοναστηράκι, το βράδυ της Πέμπτης (28/01), όταν δύο ομάδες ήρθαν στα χέρια, με αποτέλεσμα πέντε άτομα να οδηγηθούν στο νοσοκομείο.

Όλα ξεκίνησαν όταν γύρω στις 11 το βράδυ, μια ομάδα 20 ατόμων που αυτοχαρακτηρίζονται αντιφασίστες, εντόπισαν 12 Γερμανούς τουρίστες να τρώνε σε εστιατόριο στην οδό Μητροπόλεως 69, στο Μοναστηράκι.

Αφού τους ρώτησαν αν βρίσκονται στη χώρα μας προκειμένου να λάβουν μέρος σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια, κι αφού προφανώς έλαβαν καταφατική απάντηση, τους επιτέθηκαν κι άρχισαν να τους χτυπούν.

Αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν, πέντε από τους Γερμανούς να οδηγηθούν τραυματισμένοι στον «Ερυθρό Σταυρό» για πρώτες βοήθειες.

Λίγο αργότερα, έγινε αναρτηση στον ιστότοπο Indymedia, ύστερα απο τηλεφωνική επικοινωνία των ατόμων που φέρονται ότι εμπλέκονται στην επίθεση, τα οποία αυτοαποκαλούνται αντιφασίστες και αναφέρουν οτι οι παθόντες είναι Γερμανοί ακροδεξιοί, οι οποίοι «είχαν έρθει καλεσμένοι για την «πατριωτική φιέστα» των νεοναζί της χρυσής αυγής».

Σημειώνεται οτι αύριο έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής για την επέτειο των Ιμίων.

Από την Αστυνομία διενεργειται προανάκριση και γίνονται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Σχετικές ειδήσεις