ΕΛΛΑΔΑ

Είχε υποστεί σοκ ο 65χρονος ορειβάτης που εντοπίστηκε νεκρός στα βουνά του Σουλίου

Είχε υποστεί σοκ ο 65χρονος ορειβάτης που εντοπίστηκε νεκρός στα βουνά του Σουλίου

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία των Ιωαννίνων,από την είδηση του θανάτου του ιατρού καρδιολόγου Σ. Σ., ο οποίος συμμετείχε στην εκδρομή που διοργάνωναν από κοινού οι Ορειβατικοί Σύλλογοι Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας στο όρος Χιονίστρα.

Ο έμπειρος ορειβάτης προπορεύφθηκε από τους υπολοίπους και αποκόπηκε από την ομάδα.

Τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου κατάφεραν μετά από πολύωρη προσπάθεια να τον βρουν στο κινητό του τηλέφωνο. Τα μέλη του ΕΟΣ Ιωαννίνων ενημέρωσαν την Πυροσβεστική και άρχισε άμεσα επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης στην οποία συμμετέχουν άνδρες της 5ης ΕΜΑΚ.

Ο 65χρονος ορειβάτης είχε υποστεί σοκ και ήταν αδύνατον να προσανατολιστεί ή να δώσει κάποια σημάδια από το περιβάλλον γύρω του, κάτι που δεν διευκόλυνε το έργο της διάσωσης. Μετά τις 11 χθες βράδυ έπαψε να απαντά στο κινητό του τηλέφωνο. Νωρίς το πρωί,ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου που άρχισε τις έρευνες από αέρος.

Τελικά, στη μια σήμερα το μεσημέρι, η μοίρα έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι στην αδερφή του και τον γαμπρό του, οι οποίοι μαζί με μια φίλη του και μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων, τον εντόπισαν νεκρό, στη θέση Σβάρες, μεταξύ του Ελευθεροχωρίου και της Αγίας Μαύρας,στο όρος Χιονίστρα.

Σύμφωνα με το miltosgitas.blogspot.gr ο άτυχος ιατρός έχει πολλαπλά τραύματα τα οποία είναι πιθανό να προήλθαν από την πτώση του στο σημείο,ενώ λίγα μέτρα ποιο δίπλα,βρέθηκε το κινητό του τηλέφωνο....

Ρoή Ειδήσεων