ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκα αγροτών: Αναχωρούν για Αθήνα οι αγρότες της Κρήτης

Μπλόκα αγροτών: Αναχωρούν για Αθήνα οι αγρότες της Κρήτης

Στην κυκλοφορία δόθηκε λίγο μετά τις 9.30 το πρωί της Πέμπτης (11/02/2016), ο κόμβος του Κλαδισού στη δυτική είσοδο των Χανίων, μετά και την απόφαση των αγροτών να αποχωρήσουν από το μπλόκο.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Γωνιωτάκη, μέλος του συντονιστικού των αγροτών, αγρότες από το μπλόκο Κλαδισού θα πάρουν μέρος στο αυριανό συλλαλητήριο της Αθήνας. Όσοι θελήσουν να ταξιδέψουν θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται μετά τις έξι το απόγευμα στο λιμάνι της Σούδας. Στο μεταξύ, στη θέση τους στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, θα παραμείνουν μέχρι και το μεσημέρι αγρότες και κτηνοτρόφοι μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας.

Αγρότες και από αυτό το μπλόκο θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται μετά τις 5. 30 το απόγευμα στο λιμάνι της Σούδας, προκειμένου να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής, ώστε την Παρασκευή (12/02/2016) να δώσουν και αυτοί το «παρών» στο παναγροτικό συλλαλητήριο.

Ο αριθμός των αγροτών που θα ταξιδέψουν στην Αθήνα θα γίνει γνωστός λίγο πριν από τον απόπλου του πλοίου, ενώ όπως όλα δείχνουν το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί χωρίς αγροτικά οχήματα.

Στο Ρέθυμνο, αγρότες παραμένουν και σήμερα έξω από την εφορία της πόλης, ενώ κάποιοι από αυτούς θα είναι παρόντες αύριο στην Αθήνα. Η αναχώρησή τους θα γίνει απόψε από τα λιμάνια της Σούδας και του Ηρακλείου.

Σχετικές ειδήσεις