ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκα αγροτών: Αυτό είναι το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για να σταματήσει τους αγρότες

Μπλόκα αγροτών: Αυτό είναι το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για να σταματήσει τους αγρότες

Τρεις ζώνες ελέγχου, μπλόκα σε διόδια και εθνικές οδούς από τροχαία και διμοιρίες των ΜΑΤ, ακόμη και έρευνες σε νταλίκες και τρένα για...κρυμμένα τρακτέρ περιλαμβάνει το επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας για την αποτροπή της "εισβολής" τρακτέρ στην Αθήνα.

ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΜΠΛΟΚΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ – ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΝΤΑΛΙΚΕΣ ΓΙΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΤΡΑΚΤΕΡ – ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σε τηλεδιάσκεψη που έγινε στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στην οποία συμμετείχαν οι αστυνομικοί διευθυντές όλων των νομών, κανονίστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου που έχει στόχο η «απόβαση» των αγροτών, να μη γίνει με τρακτέρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος έλεγχος από τις αστυνομικές δυνάμεις θα γίνεται σε κάθε νομό απ 'όπου θα ξεκινούν οι αγρότες, το δεύτερο «μπλόκο» θα υπάρχει στα διόδια από τροχαία αλλά και διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ ισχυρές δυνάμεις θα βρίσκονται στις Αφίδνες, Ελευσίνα, Χαϊδάρι, Αγία Παρασκευή, στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ αποκλεισμός θα υπάρχει και στις στήλες Ολυμπίου Διός.

Για το συλλαλητήριο των αγροτών θα διατεθεί το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων της Αττικής, ενώ τα λεωφορεία με τα οποία θα έρθουν στην πρωτεύουσα οι αγρότες θα σταθμεύονται στη Λεωφόρο Αθηνών και σε χώρο του Ταεκβοντο στο Φάληρο.

Η τροχαία είναι η αρμόδια υπηρεσία για την εφαρμογή του νόμου που προβλέπει την απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέως οχημάτων εντός πόλης αλλά όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τα ΜΑΤ είναι αυτά που θα σηκώσουν το βάρος της επιχείρησης, διότι η Τροχαία δεν μπορεί ως υπηρεσία να εμποδίσει την κάθοδο τρακτέρ.

Σχετικές ειδήσεις