ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρά επεισόδια στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης - Πνίγηκε στα χημικά το κέντρο (pics+vid)

Σοβαρά επεισόδια στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης - Πνίγηκε στα χημικά το κέντρο (pics+vid)

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 10:30 το πρωί της Παρασκευής (12/02/2016) έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου βρέθηκαν οι περίπου 2.000 αγρότες που έφτασαν το πρωί από την Κρήτη.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ - Φωτογραφίες: Γιώργος Διαμαντάκης

Όλα ξεκίνησαν όταν οι αγρότες ζήτησαν από τα ΜΑΤ, που έχουν περικυκλώσει το κτήριο, να φύγουν μπροστά από το υπουργείο, προκειμένου να προσεγγίσουν οι ίδιοι την είσοδο.

Οι άνδρες της αστυνομίας αρνήθηκαν, με αποτέλεσμα να αρχίσουν σοβαρά επεισόδια. Αγρότες πέταναν πέτρες, γεωργικά προϊόντα και καπνογόνα εναντίον διμοιρίες των ΜΑΤ, αλλά και προς το κτήριο του υπουργείου. Από τις οδομαχίες που έσπασαν τζαμαρίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αρκετοί ήταν οι αγρότες που με τις κατσούνες τους χτύπησαν τις ασπίδες των ΜΑΤ, άλλοι αναποδογύρισαν ζαρντινιέρες και κάδους, ένω έβαλαν και φωτιά σε έναν από αυτούς!

Οι άνδρες των ΜΑΤ «απάντησαν» με χρήση χημικών. Λίγη ώρα αργότερα, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην οδό Μάρνης.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ GALLERY TOY NEWSBOMB.GR

Η κατάσταση αυτή την ώρα έχει εξομαλυνθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες οι άνδρες της Αστυνομίας έχουν προχωρήσει σε τέσσερις προσαγωγές.

Αγρότες πέταξαν καπνογόνα στα ΜΑΤ

Η κατάσταση είχε αρχίσει να μυρίζει μπαρούτι, λίγο νωρίτερα, στην πλατεία Καραϊσκάκη, όταν οι αγρότες επεδίωξαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό που είχε εγκλωβίσει φορτηγό με αγροτικά προϊόντα.

Οι αγρότες θέλησαν να φέρουν το φορτηγό με τα προϊόντα έξω από το υπουργείο και να τα μοιράσουν στους περαστικούς.

Ωστόσο, ο αστυνομικός κλοιός εμπόδισε το φορτηγό να προσεγγίσει το κτήριο του υπουργείου, γεγονός που εξαγρίωσε τους αγρότες.

Οι αγρότες έφυγαν από το υπουργείο και κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Καραϊσκάκη, όπου κυνήγησαν δύο περιπολικά και άνδρες των ΜΑΤ, ενώ έριξαν στο δρόμο τα προϊόντα τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Σχετικές ειδήσεις