ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Άναψαν φωτιές στα διόδια της Κορίνθου - Δηλώνουν αποφασισμένοι να περάσουν (photos)

Αγρότες: Άναψαν φωτιές στα διόδια της Κορίνθου - Δηλώνουν αποφασισμένοι να περάσουν (photos)

Μικροεντάσεις επικρατούν στα διόδια του Ισθμού το πρωί της Παρασκευής (12/02) όπου έχουν συγκεντρωθεί αγρότες με τα τρακτέρ τους αλλά και με πολλά λεωφορεία.

Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης

Αποφασισμένοι να περάσουν από τα διόδια, μπροστά στα οποία έχουν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις, δηλώνουν οι αγρότες της Πελοποννήσου.

Ενώ αρχικά υπήρχε η συμφωνία ότι θα περάσουν 10-15 τρακτέρ, στη συνέχεια οι αγρότες ενημερώθηκαν από την αστυνομία ότι αυτό δεν θα γίνει και επικράτησε ένταση.

«Δεν θα μας σταματήσει κανείς», «θα γίνει χαμός», «θα πάμε στην Αθήνα» επιμένουν οι αγρότες, που έχουν παρατάξει τέσσερα τρακτέρ μπροστά, τα οποία κατά διαστήματα κορνάρουν και πλησιάζουν τον αστυνομικό κλοιό.

Παράλληλα περισσότερα από 10 λεωφορεία με αγρότες περιμένουν να ξεκινήσουν για να κατευθυνθούν προς την Αθήνα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στα διόδια του Ισθμού βρίσκονται αγρότες από τη Λακωνία και αναμένονται κάποιες ακόμα νταλίκες από τη Ναύπακτο και από τον Πύργο Ηλείας, που έχουν καθυστερήσει λόγω των μπλόκων της αστυνομίας στους δρόμους.

Ο Χρήστος Αναγνωστάκος από τη Λακωνία δήλωσε ότι, από τη Σπάρτη μέχρι τον Ισθμό, τα αστυνομικά μπλόκα που συνάντησαν και τους έκαναν ελέγχους ήταν πολλά. Ενδεικτικά ανέφερε ότι έγιναν έλεγχοι στου Αρδάμη όρια Αρκαδίας - Λακωνίας, στην Τεγέα ύψος Σακελλαράκου, στα διόδια του αυτοκινητόδρομου κι αυτή την ώρα έφτασαν στον Ισθμό και ξεφορτώνουν από τις νταλίκες τα δεκατρία τρακτέρ που έφεραν από τη Σπάρτη.

Πρόσθεσε ότι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα και θα τα βάλουν προπομπούς στην αυτοκινητοπορεία μαζί με τα αγροτικά αυτοκίνητα και δεκάδες λεωφορεία που έχουν φτάσει στον Ισθμό από όλη την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, μόλις φτάσουν και τα τρακτέρ από τον Πύργο και τη Ναύπακτο, όπου έχουν καθυστερήσει και θα κινήσουν όλοι μαζί για την Αθήνα.