ΕΛΛΑΔΑ

Ανυποχώρητοι οι αγρότες - Σχεδιάζουν νέες κινητοποιήσεις

Ανυποχώρητοι οι αγρότες - Σχεδιάζουν νέες κινητοποιήσεις

Επέστρεψαν στα μπλόκα και μετρούν τις δυνάμεις τους – Επιμένουν σε απόσυρση του Ασφαλιστικού για να ξεκινήσει ο διάλογος

Στα μπλόκα επέστρεψαν οι αγρότες, μετά την απόβασή τους στην Αθήνα.

Η ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται καθοριστική για το μέλλον των κινητοποιήσεων, ωστόσο προς το παρόν οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στις εθνικές οδούς και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Τα 68 μπλόκα θα συνεδριάσουν και η απόφασή τους θα κρίνει το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Ο Βαγγέλης Μπούτας εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων, επέμεινε ότι ζητείται η απόσυρση των προωθούμενων σχεδιασμών για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους παραγωγής, όπως μεταξύ άλλων αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση του αγροτικού ρεύματος και κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

Την ίδια ώρα, οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, αναμένουν το πράσινο φως από την κυβέρνηση για την έναρξη διαλόγου στη βάση των προτάσεων που από κοινού έχουν καταθέσει με τους αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών.

Μέχρι τις 23:00 το βράδυ παρέμεινε χθες κλειστός ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολης - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων της Νεστάνης από το μπλόκο των αγροτών. Παράλληλα, οι αγρότες έκλεισαν και την παλαιά εθνική οδό Κορίνθου - Αθηνών στο ύψος του Ισθμού και η κυκλοφορία διεξαγόταν μέσα από το Καλαμάκι. Τέλος, οι αγρότες μπλόκαραν για ένα δίωρο και τη γέφυρα του Ευρώτα στην είσοδο της Σπάρτης επί της οδού Σπάρτης - Τρίπολης.

Σχετικές ειδήσεις