ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκα αγροτών: Στον Προμαχώνα αγροτοσυνδικαλιστές από την Ιεράπετρα

Μπλόκα αγροτών: Στον Προμαχώνα αγροτοσυνδικαλιστές από την Ιεράπετρα

Αγροτοσυνδικαλιστές από την Ιεράπετρα καθώς και από τις νότιες περιοχές του Νομού Ηρακλείου θα μεταβούν αύριο (Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου) στον Προμαχώνα, με σκοπό «την από κοινού συζήτηση για τη βελτίωση των τρόπων κλιμάκωσης του αγροτικού αγώνα και επίσης της λύσης στο πρόβλημα των επ' αόριστο παρκαρισμένων φορτηγών εκατέρωθεν των συνόρων, με αγροτικά προϊόντα, να αποσυντίθεται, μαζί με τις ελπίδες των παραγωγών της Κρήτης για καλή πώληση», όπως τονίζουν χαρακτηριστικά.

Η απόφαση ελήφθη, το βράδυ της Τρίτης, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης εκπροσώπων Οργανώσεων Παραγωγών από την Ιεράπετρα και τη νότια πλευρά του Νομού Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν, «κοινή θέση όλων, η καταστροφή που συντελείται στην παραγωγή, με αφορμή τα συνεχιζόμενα ασφυκτικά μπλόκα στις εθνικές οδούς - κόμβους σύνδεσης με γειτονικές χώρες».

Όπως τονίζουν, «συμφωνήθηκε ότι απαιτούνται άμεσες δράσεις γνωστοποίησης του προβλήματος προς αποφυγή περαιτέρω ζημιάς, αλλά και για συμπαράσταση στους συναδέλφους αγρότες - αγωνιστές, υποστηρίζοντας τρόπους αντίδρασης, με περισσότερη επιτυχία τόσο προς τη διακίνηση της παραγωγής όσο και την ευρεία κοινωνική αποδοχή του αγώνα που συντελείται».

Ακόμη αναφέρουν ότι μεταβαίνουν στον Προμαχώνα για τον ίδιο σκοπό, συνάδελφοι από Δυτική Μακεδονία και Πελοπόννησο.

Απευθυνόμενοι δε, στους συναδέλφους της Βόρειας Ελλάδας, επαναλαμβάνουν τις θέσεις τους, αναφέροντας: «Πιστεύουμε στη δύναμή σας, στηρίζουμε τους αγώνες σας, αγωνιζόμαστε κι εμείς και με το μυαλό και με το σώμα. Και όπως σίγουρα είδατε δεν φοβόμαστε ούτε μπρος στα χημικά των ΜΑΤ. Πιέζουμε και έχει αποτέλεσμα. Είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Όλοι μαζί - όλοι ένα».

Σχετικές ειδήσεις