ΕΛΛΑΔΑ

«Παγώνουν» τα δρομολόγια για Πειραιά – Εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες στα νησιά

«Παγώνουν» τα δρομολόγια για Πειραιά – Εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες στα νησιά

Σε μία προσπάθεια αποσυμφόρησης του λιμανιού του Πειραιά από τους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που παραμένουν στις πύλες, δίχως να γνωρίζουν ποιος είναι ο επόμενος σταθμός τους, το υπουργείο Ναυτιλίας «παγώνει» τα δρομολόγια των πλοίων που τους μεταφέρουν από τα ακριτικά νησιά.

Η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι λίγο πολύ γνωστή... οι προσφυγικές ροές προς την Ειδομένη έχουν σχεδόν διακοπεί, το κέντρο της Αθήνας «βουλιάζει» από τους μετανάστες, ενώ τα κέντρα φιλοξενίας έχουν γεμίσει ασφυκτικά. Σε αυτό το πλαίσιο σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το lesvosreport, η κυβέρνηση αποφάσισε να «παγώσει» μερικώς τα δρομολόγια που μεταφέρουν στον Πειραιά πρόσφυγες από τα νησιά.

Μάλιστα, το lesvosreport αναφέρει ότι ακυρώθηκε το δρομολόγιο του Tera jet που επρόκειτο ν' αναχωρήσει σήμερα το βράδυ από Μυτιλήνη για Πειραιά. Το πλοίο θα παραμένει στο λιμάνι αναμένοντας το «πράσινο φως» από το Υπουργείο για να εκτελέσει το δρομολόγιο. Στη Μυτιλήνη αναμένεται να φθάσει και το «Ελ Βενιζέλος», το οποίο επίσης θα παραμείνει στο λιμάνι.

Σχετικές ειδήσεις