ΕΛΛΑΔΑ

Προσφυγική κρίση: Η Ελλάδα εκπέμπει SOS!

Προσφυγική κρίση: Η Ελλάδα εκπέμπει SOS!

Οι ώρες είναι δραματικές. Χιλιάδες πρόσφυγες είναι εγκλωβισμένοι στη χώρα ενώ ζητούν να φύγουν. Σε πλήρη αδυναμία Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΟΗΕ...

Εκατοντάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα φιλοξενούν στα σπίτια τους πρόσφυγες - Ανθρώπινα ποτάμια απελπισμένων σε όλη την χώρα την ώρα που η Ευρώπη «παίζει» με τις λέξεις και στη Βουλή τσακώνονται για το ποιος «λιάζεται» και ποιος όχι. Αίσχος!

Της Γεωργίας Λινάρδου

Φωτογραφίες Λευτέρης Παρτσάλης

Το έκτακτο σχέδιο της Κομισιόν, η οργισμένη... έκκληση του ΟΗΕ να μείνουν τα σύνορα ανοιχτά, η Αυστρία, τα Σκόπια, η Σερβία, η Σλοβενία και η Κροατία που έκλεισαν τα σύνορα, η Τουρκία που αφήνει ένα «ποτάμι» ανθρώπων να ρέει και χιλιάδες άνθρωποι σε απελπισία!

Δίχως επίσημο σχέδιο, δίχως οργάνωση, δίχως τίποτα!

Παρά τις προσπάθειες που συντελούνται σε τοπικό επίπεδο και την προσφορά των απλών ανθρώπων, το πρόβλημα γιγαντώνεται για τον απλό λόγο ότι άπτεται άλλων χειρισμών. Και φυσικά δεν εννοούμε το ΝΑΤΟ.

Πριν πάρουν την τελική απόφαση οι ισχυροί της ΕΕ και τα «τσιράκια» τους -κρυφά ή φανερά - ένα είναι το θέμα: να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη!

Να βοηθήσουμε τα παιδιά!

koritsi

Πόσα παιδιά κοιμούνται κατάχαμα στην ελληνική επικράτεια;

Πόσα παιδιά κλαίνε πεινασμένα και πονεμένα;

Που στριφογυρίζει η καρδιά της Ελληνικής Πολιτείας, εάν όχι σε αυτά;

Πώς αφήνουμε τους ανθρώπους να ξεκινούν περπατώντας από τον Πειραιά στα σύνορα, στην Ειδομένη; Πώς γίνεται να το επιτρέπουμε αυτό;

Πώς επιτρέπει η Ελλάδα να αναπτύσσονται στους κόλπους της αισχρά... δουλεμπορικά κυκλώματα σαν κι αυτά στην Τουρκία;

Πώς επιτρέπουμε στη χώρα μας να πουλά το μπουκαλάκι το νερό τριπλάσια τιμή στους απελπισμένους;

Πώς είναι δυνατόν τούτες τις δραματικές στιγμές για την Ελλάδα, σε κομματικό επίπεδο να σκαρφαλώνουν ζιζάνια σε βάρος της χώρας. Να μην υπάρχει η στοιχειώδης εθνική συνοχή;

Πώς είναι δυνατόν στη Βουλή να διεξάγεται κόντρα μεταξύ βουλευτών για το ποιος «λιάζεται» και ποιος όχι;

Ντροπή και Αίσχος!

Πλέον, το θέμα δεν είναι η Ευρώπη. Είναι η χώρα μας και το τι συμβαίνει σε αυτήν!

Τις τελευταίες ώρες άντρες και γυναίκες πηγαίνουν στον Πειραιά και σε διάφορα άλλα σημεία σε όλη τη χώρα για να προσφέρουν βοήθεια στους ανήμπορους. Για να πάρουν τα παιδιά στο σπίτι με τις μανάδες τους.

gynaika

Παράλληλα με το ποτάμι της απελπισιάς, εξελίσσεται και ένα ορμητικό ποτάμι αυθόρμητης αλληλεγγύης. Της αλληλεγγύης που δεν φορά κάποιο «σκοροφαγωμένο ιδεολογικό καπέλο».

Η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση.

Όπως μπορεί ο καθένας μας, θα πρέπει να βοηθήσει.

papous

σ.σ., εμείς κάποια στιγμή θα... «ψοφήσουμε». Η ιστορία, όμως, δεν πεθαίνει ποτέ. Γράφεται κάθε στιγμή του δευτερολέπτου και μας περιλαμβάνει...

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω Gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις