ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Συνεχίζεται η αποχώρησή τους από τα μπλόκα - Ανοίγουν οι δρόμοι

Αγρότες: Συνεχίζεται η αποχώρησή τους από τα μπλόκα - Ανοίγουν οι δρόμοι

Αδειάζουν τα μπλόκα και δίνονται στην κυκλοφορία οι δρόμοι σε ολόκληρη τη χώρα καθώς οι αγρότες αποχωρούν από τα σημεία όπου επί 40 ημέρες, ζητούσαν την απόσυρση του νέου ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου.

Στη Νίκαια, ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των τρακτέρ από το μπλόκο, η οποία είχε ξεκινήσει από χθες Κυριακή (28/02), σταδιακά λόγω του μεγάλου αριθμού γεωργικών μηχανημάτων που βρίσκονταν στον συγκεκριμένο μπλόκο.

Στην εθνική οδό, έπειτα από 39 ημέρες, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά. Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη μέρα που είχε στηθεί το συγκεκριμένο μπλόκο, η κυκλοφορία επί του ΠΑΘΕ στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας είχε διακοπεί λόγω του μεγάλου όγκου των τρακτέρ που είχαν συρρεύσει εκεί.

Οι αγρότες αποφάσισαν να αποχωρήσουν, με τον Βαγγέλη Μπούτα να δηλώνει: «Ο αγώνας ούτε σταματάει ούτε αναστέλλεται. Απλά, όπως αποφασίσαμε όλα τα μπλόκα από αύριο αλλάζει η μορφή πάλης. Θα είμαστε σε επαγρύπνηση και με το όπλο παραπόδα».

Οι αγρότες αναμένουν από την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και βρίσκονται σε επαγρύπνηση, όταν κατατεθεί προς ψήφιση το ασφαλιστικό, να κατέβουν μαζικά στην Αθήνα.

Μαγνησία

Ανοιχτοί είναι πλέον οι δρόμοι και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε όλο το οδικό δίκτυο της Μαγνησίας διεξάγεται χωρίς προβλήματα, μετά την αποχώρηση των τρακτέρ από τα αγροτικά μπλόκα.

Στις Μικροθήβες, οι αγρότες αποφάσισαν σε συνέλευσή τους την αναστολή των κινητοποιήσεών τους. Απο τις 11 το πρωί άρχισε και η συντεταγμένη αποχώρηση των τρακτέρ και των γεωργικών μηχανημάτων, που, από τις 21 Ιανουαρίου, είχαν κλείσει τον αυτοκινητόδρομο Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Οι δρόμοι και οι παράδρομοι γύρω από το μπλόκο των Μικροθηβών είναι πλέον ανοιχτοί και δόθηκαν στην κυκλοφορία, μετά από παρέμβαση της Πυροσβεστικής που καθάρισε και επλυνε τα οδοστρώματα των οδών.

Δυτική Ελλάδα

Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, το μεσημέρι, στην Άρτα και το Λούρο της Πρέβεζας, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι αποχώρησαν από τα μπλόκα που είχαν στήσει επί 40 ημέρες στην περιοχή.

Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν συμβολική πορεία με τα τρακτέρ, στην πόλη της Άρτας, αλλά και στην κωμόπολη Λούρος, για να επισημάνουν, όπως τόνισαν, ότι αποχωρούν με την υπόσχεση πως θα επιστρέψουν εάν δεν ικανοποιηθούν από την κυβέρνηση όλα τα αιτήματά τους.

Ωστόσο, η Παμπρεβεζάνικη επιτροπή αγώνα αγροτοκτηνοτρόφων - αλιέων- γεωτεχνικών, ξεκινά εξορμήσεις ενημέρωσης, οι οποίες θα κορυφωθούν με τη πραγματοποίηση ανοιχτής συνέλευσης το επόμενο διάστημα και εξέδωσε ανακοίνωση που μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Συνεχίζουμε τον αγώνα, δεν υποχωρούμε, δεν σκύβουμε το κεφάλι. Το επόμενο διάστημα μέχρι τη κατάθεση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου, συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις, οργανώνουμε μέτωπο αγροτοκτηνοτρόφων, εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, νεολαίας και αυτοαπασχολούμενων. Να συμμετέχουμε όλοι στη 48ωρη απεργία που έχει ήδη προκηρυχθεί. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις μαζί με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, για την ανατροπή των προτάσεων της κυβέρνησης».

Πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις