ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Εντυπωσιακή επίδειξη από την ομάδα Ζευς με αεροσκάφος F16 (vid&pics)

Ρόδος: Εντυπωσιακή επίδειξη από την ομάδα Ζευς με αεροσκάφος F16 (vid&pics)

Ψηλά τα κεφάλια σήκωσαν χιλιάδες Ροδίτες σήμερα (7/3/2016) για να θαυμάσουν τις εντυπωσιακές επιδείξεις -στο πλαίσιο του εορτασμού της 68ης επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου- με ενα τελευταίου τυπου αεροσκάφος που διαθετει η χώρα μας (F16) απο τα μέλη της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων «ΖΕΥΣ».

Αεροπλάνο F-16 της ομάδας Ζευς, μετά τη λήξη της παρέλασης, πραγματοποίησε για αρκετή ώρα επίδειξη δεξιοτεχνίας και ακροβατισμούς πάνω από την πόλη της Ρόδου όπου ήταν συγκεντρωμένοι χιλιάδες Ροδίτες που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις εορτασμού.

Η επίδειξη έγινε δεκτή με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και χειροκροτήματα και ήταν πράγματι ιδιαιτέρως εντυπωσιακή. Προηγήθηκε μεγάλη παρέλαση, παρουσία της τοπικής ηγεσίας και των τοπικών αρχών, ενώ παρόμοιες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου

Κυβερνήτης του αεροσκάφους ήταν ο Σμηναγός (Ι) Σωτήριος Στράλης από την ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ».

Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους πιλότους της πολεμικής μας αεροπορίας και το 2013 είχε τιμηθεί μάλιστα από τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Ο Σμηναγός κ. Σωτήριος Στράλης, εισήχθη τη Σχολή Ικάρων το 1997. Το 2002, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Η Corsair ΙΙ ενώ το 2004 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+.

Από το 2005 υπηρετεί στην 340 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1300 είναι σε αεροσκάφη F-16.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο είναι ενδεικτικές του τι εγινε σήμερα πάνω απο την πόλη της Ρόδου.

Πηγή: rodiaki.gr

Σχετικές ειδήσεις