ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς: Σήμερα οι αποφάσεις για τους χιλιάδες πρόσφυγες στο λιμάνι

Πειραιάς: Σήμερα οι αποφάσεις για τους χιλιάδες πρόσφυγες στο λιμάνι

Εντός της μέρας αναμένεται να αποφασίσουν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες αν θα υπάρξει νέα μετακίνηση προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά σε οργανωμένους χώρους φιλοξενίας, καθώς περίπου 3.000 άτομα αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται σε στεγασμένους χώρους του ΟΛΠ.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης (10/03/2016) έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά δύο ακόμη πλοία με 1.134 πρόσφυγες και μετανάστες. Αρκετοί από αυτούς έφυγαν από το Λιμάνι με προορισμό το κέντρο της Αθήνας.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει συγκαλέσει σήμερα σύσκεψη με τους δημάρχους του λεκανοπεδίου, με κεντρικό θέμα τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Σύμφωνα με πηγές από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, αναμένεται να ζητηθεί η διάθεση χώρων για την προσωρινή φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων, ενώ από την πλευρά τους οι δήμαρχοι ζητούν μέσω νομοθετικής ρύθμισης μεταφορά πόρων από την κεντρική κυβέρνηση αλλά και τα κατάλληλα εργαλεία, προκειμένου να μπορέσουν να μπορούν να εμπλακούν στην κάλυψη των αναγκών. Επίσης, ζητούν προσλήψεις προσωπικού για την υποστήριξη όλων αυτών των δομών όπου θα φιλοξενούνται μετανάστες και πρόσφυγες.

Στο μεταξύ, το ∆ιοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Πειραιά χαιρετίζει τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους και τους µαθητές για τη µεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσµα για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες-µετανάστες.

Μέλη της ΕΛΜΕ και εκπαιδευτικοί από σχολεία του Πειραιά αναμένεται να διανέμουν σήμερα ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες και μετανάστες στη μία το μεσημέρι, στην Πύλη Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά.

Σχετικές ειδήσεις