ΕΛΛΑΔΑ

Την αποφυλάκισή του ζητά ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος - Τι αναφέρει στην επιστολή του αρχηγός της «17Ν»

Την αποφυλάκισή του ζητά ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος - Τι αναφέρει στην επιστολή του αρχηγός της «17Ν»

Ο καταδικασμένος ως αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», ισχυρίζεται ότι δικαιούται να αποφυλακιστεί, ως υπερήλικας.

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το αίτημα του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου για την υπό όρους απόλυσή του από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου εκτίει την ποινή του, παρά το ότι -όπως ισχυρίζεται ο ίδιος- δικαιούται ως υπερήλικας να αποφυλακιστεί.

Ο 72χρονος σήμερα Γιωτόπουλος, ο οποίος έχει εκτίσει περίπου 14 χρόνια φυλάκισης, με επιστολή του στην εφημερίδα «Έθνος» εξηγεί στους λόγους για τους οποίους ζητά να γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισής του.

Καταγγέλει μεροληψία σε βάρος του και ισχυρίζεται ότι δικαιούται την υπό όρους απόλυσή του λόγω της ηλικίας του ενώ τονίζει ότι έχει επάρκεια να διδάξει σε οποιοδήποτε γαλλικό πανεπιστήμιο επιθυμεί καθώς έχει σπουδάσει επί δέκα χρόνια μαθηματικά σε Ευρωπαϊκό Δημόσιο Πανεπιστήμιο, έχοντας λάβει εκτός από το κανονικό του δίπλωμα και δύο master.

Επισημαίνει δε, ότι σωφρονισμός δεν θεωρείται το γεγονός ότι ένας κρατούμενος σπουδάζει επί 10 χρόνια «πράγμα που σημαίνει ότι αποκλείεται να έχει άλλη εγκληματική ασχολία», αλλά όταν κάποιος κατάδικος για κάποιες ώρες την ημέρα σφουγγαρίζει τις φυλακές.

Σχετικές ειδήσεις