ΕΛΛΑΔΑ

Σε Πειραιά και Ελαιώνα αγκαλιά με τους πρόσφυγες η Αντζελίνα Τζολί (photos - video)

Σε Πειραιά και Ελαιώνα αγκαλιά με τους πρόσφυγες η Αντζελίνα Τζολί (photos - video)

Στην Αθήνα έφτασε νωρίτερα σήμερα το πρωί(16/03) η Αντζελίνα Τζολί, καθώς το lear jet της, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στις 10:15. Θα συναντηθεί και με τον Αλέξη Τσίπρα.

Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης

Στον Πειραιά βρέθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης, η διάσημη ηθοποιός και πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ελλάδα.

Η διάσημη ηθοποιός είχε αναχωρήσει οδικώς, από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου έφτασε στις 10:15 με ιδιωτική πτήση, η οποία προσγειώθηκε στον χώρο των VIP και φιλοξενήθηκε για περίπου μιάμιση ώρα στο κτίριο της Γενικής Αεροπορίας.

Έφτασε λίγο μετά τις 12:00, στην πύλη Ε1 και μπήκε σε ένα από τα κοντέινερ που βρίσκονται στο χώρο, όπου συναντήθηκε με μια οικογένεια Αφγανών προσφύγων, οι οποίοι της περιέγραψαν τους λόγους για τους οποίους έφυγαν από την πατρίδα τους και της μίλησαν για το ταξίδι τους μέχρι την Ελλάδα. Το περιστατικό διηγήθηκε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εθελόντρια της Ομάδας«Refugees Welcome» Νέσια Μιλιέ.

jolie7 1

Βγαίνοντας από το κοντέινερ, την περίμεναν εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας που ήθελαν να της σφίξουν το χέρι ή να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί της. Εκείνη, μέσα σε έναν ασφυκτικό κλοιό που είχε δημιουργηθεί γύρω της, σταματούσε να μιλήσει σε κάποιους από τους πρόσφυγες. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όταν σταμάτησε μπροστά σε ένα παιδί και το άκουσε για αρκετά λεπτά να της μιλά. Σε άπταιστα αγγλικά, το παιδί συνομίλησε με την Τζολί ενώ η αδερφή του της έκανε δώρο ένα βραχιόλι.

Μία πρόσφυγας από τη Συρία μόλις την αντίκρυσε ξέσπασε σε κλάματα και, όπως περιέγραψε η ίδια στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Τζολί τής χάιδεψε τα χέρια και αγκάλιασε το δύο μηνών ανιψάκι που κρατούσε στην αγκαλιά της.

Δείτε βίντεο από τη συνομιλία της Τζολί με προσφυγόπουλο στο cnn.gr.

Η πρέσβειρα καλής θελήσεως του ΟΗΕ αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις και στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Ελαιώνα.

jolie11 1

Εκεί, αφού ενημερώθηκε για τη λειτουργία του κέντρου, βρέθηκε στον παιδότοπο για να γνωρίσει μερικά από τα παιδιά που διαμένουν εκεί.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τέσσερις γυναίκες και τα παιδιά τους (από τη Συρία και το Ιράν) που έχουν έρθει προσωρινά στην Ελλάδα, έχοντας ως τελικό τους προορισμό άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου ζουν ήδη οι σύζυγοί τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντζελίνα Τζολί τούς ρώτησε για το ταξίδι τους και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, και η ίδια τους είπε ότι καταλαβαίνει τον πόνο τους και ότι θα ήθελε και εκείνη να είναι τα σύνορα ανοιχτά γι’ αυτούς.

Επίσης, μια γυναίκα-πρόσφυγας την πλησίασε κλαίγοντας και της διηγήθηκε ότι προσπάθησε να περάσει τα σύνορα χωρίς αποτέλεσμα. Πολλοί πρόσφυγες, και κυρίως παιδιά, την πλησίασαν θέλοντας να τραβήξουν φωτογραφίες από την επίσκεψή της.

Την πρέσβειρα Καλής Θελήσεως τους ΟΗΕ, συνόδευε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος.

Μετά τον Ελαιώνα, η Αντζελίνα Τζολί θα βρεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στις 5 το απόγευμα.

Αρχικά, οι πληροφορίες ήθελαν την Τζολί να επισκέπτεται σήμερα, την Ειδομένη, κάτι που πιθανά θα γίνει αργότερα, μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Μετά την ματαίωση του ταξιδιού της Αντζελίνα Τζολί στη Λέσβο, όπου ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί hot spot του νησιού, νεότερες σημερινές πληροφορίες, ήθελαν τη 40χρονη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό να επισκέπτεται εντός της ημέρας την Ειδομένη, προκειμένου να συγκεντρώσει στη δραματική κατάσταση που επικρατεί εκεί, τα βλέμματα όλου του κόσμου.

Αρχικά, ήταν προγραμματισμένο να φτάσει η Αντζελίνα Τζολί στη Λέσβο -από τον Λίβανο όπου βρισκόταν-, χθες στις 9 το βράδυ.

Είχε μάλιστα υποβληθεί σχετικό σχέδιο πτήσης, το οποίο ακυρώθηκε στις 6 το απόγευμα. Η πτήση επανασχεδιάστηκε, με ώρα άφιξης στη Μυτιλήνη στις 9 σήμερα το πρωί.

Τελικά, γύρω στις 07:30 σήμερα το πρωί, πηγές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έκαναν γνωστό ότι η επίσκεψη σε ό,τι αφορά το σκέλος της στη Μυτιλήνη ματαιώνεται.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από πηγή του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς στελέχη του θα συνόδευαν τη δημοφιλή ηθοποιό, κατά την επίσκεψή της στους καταυλισμούς μεταναστών και προσφύγων στο νησί.

Σχετικές ειδήσεις