ΕΛΛΑΔΑ

Χαμόγελα ελπίδας για τους πρόσφυγες στη Μυρσίνη (pics)

Χαμόγελα ελπίδας για τους πρόσφυγες στη Μυρσίνη (pics)

Περίπου 331 πρόσφυγες έφθασαν στο κέντρο φιλοξενίας στο παραθεριστικό κέντρο LM Village στη Μυρσίνη

Κορίτσι θα είναι το πρώτο παιδί που θα γεννηθεί σε λίγα 24ωρα στο LM Village στη Μυρσίνη όπου από προχθές φιλοξενούνται 331 Σύριοι πρόσφυγες.

Η γυναίκα παρακολουθείται ήδη από τον γιατρό της 117ΠΜ ενώ έχει ειδοποιηθεί γυναικολόγος.

Οι πρόσφυγες είναι κατά κύριο λόγο οικογένειες με μικρά παιδιά, τα οποία θα εγκατασταθούν στα 38 σπίτια του οικισμού.

Στην είσοδο του LM, εκεί που υπήρχαν τα γραφεία διοίκησης του παραθεριστικού κέντρου θα διαμορφωθεί χώρος για ιατρείο. Κρεβάτια εξεταστικά, γυναικολογικό κρεβάτι, παραβάν και φυσικά όλα τα ιατρικά εργαλεία που πρέπει να έχει ένα εξεταστήριο.

Εθελοντές

Συγκινητική ήταν και η παρουσία κατοίκων της περιοχής στο κέντρο. Αρκετοί έφερναν ρούχα για τα παιδιά, ενώ ρωτούσαν τους άνδρες της 117ΠΜ και τους Ερυθροσταυρίτες, αν μπορούσαν να φέρουν τρόφιμα και άλλα είδη που χρειάζονται οι πρόσφυγες.

Παρόντες φυσικά από το πρωΐ στο παραθεριστικό κέντρο ο δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ, οι αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι κοινοτήτων.

Δέκα άτομα σε ένα σπίτι

«Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Βίτσας μου είχε πει για 38 οικογένειες όσες είναι και τα σπίτια. Όμως ο αριθμός υπερβαίνει τις δυνατότητες που υπάρχουν εδώ. Έτσι χθες αναγκαστήκαμε από 5-6 άτομα που είχαμε προβλέψει σε κάθε σπίτι, να κοιμούνται 10 άτομα.

Αν χρειαστεί και όσοι θέλουν μπορεί μπροστά από τα σπίτια να βάλουμε αντίσκηνα», μας δήλωσε ο δήμαρχος και συνέχισε: «Ο κόσμος αγκαλιάζει τους πρόσφυγες και θέλει να βοηθήσει. Μίλησα με τον δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρίστο Χριστοδουλόπουλο και μου είπε ότι θα στείλει 30 στρώματα. Ο Ε.Σ. θα στείλει επίσης αντίσκηνα. Θα μας στείλουν από την Περιφέρεια κουβέρτες που υπάρχει μεγάλη έλλειψη. Επίσης υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κυβέρνησης κάτι που δεν υπήρχε τις προηγούμενες μέρες».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω Gallery του Newsbomb

Πηγή πληροφοριών: patrisnews

Σχετικές ειδήσεις