ΕΛΛΑΔΑ

Κρίσιμη συνάντηση ΠΝΟ με Παμπούκη

Κρίσιμη συνάντηση ΠΝΟ με Παμπούκη
Θα δέσουν ή θα λύσουν κάβους τα πλοία; Σε εξέλιξη βρίσκεται η...

Θα δέσουν ή θα λύσουν κάβους τα πλοία; Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρη Παμπούκη.

Η ΠΝΟ προσανατολίζεται στο αν τελικά θα προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις ή όχι, εξετάζοντας και τα τελευταία δεδομένα από τη χθεσινή μαραθώνια συνάντηση

Οι ναυτεργάτες ζητάνε αναστολή ορισμένων παραγράφων του άρθρου 44 του εφαρμοστικού νόμου και οι οποίες αφορούν στη μείωση της χρηματοδότησης του ΝΑΤ, της μείωση των συντάξεων κατά 10% για αυτούς που είναι κάτω των 60 ετών και των επικουρικών συντάξεων. Τέλος απαιτούν την αναστολή του άρθρου 27 του παλαιοτέρου νόμου που λέει για ένταξη του ΝΑΤ στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από 01/01/2013.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση πάντως της ΠΝΟ με τον υπουργό, ο γ.γ. της Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς δήλωνε οτι: «Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι», ενώ αναφερόμενος στην απόφαση του υπουργείου να αναστείλει διάταξη του νόμου Ανωμερίτη, ώστε να μην καταργηθεί, αλλά να «παγώσει» όσο εφαρμόζεται το Μεσοπρόθεσμο τη χαρακτήρισε θετική.