ΕΛΛΑΔΑ

«Παραλύει» η χώρα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις

«Παραλύει» η χώρα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις

Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο βγάζει στους δρόμους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, γιατρούς, καθηγητές, δημοσιογράφους, μηχανικούς και δικηγόρους, ενώ προβλήματα αναμένεται ότι θα δημιουργηθούν στα αεροδρόμια καθώς δεν θα πραγματοποιηθούν οι περισσότερες πτήσεις.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει για σήμερα ενάντια στην προωθούμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση, αλλά και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στο κάλεσμά της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι «δεν θα περάσει η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και ότι με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μπορούν να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές που οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση».

Στην απεργία συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Ιατρικός Σύλλογος, η ΟΛΜΕ, οι δημοσιογράφοι, οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, οι μηχανικοί και οι δικηγόροι.

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ενάντια στο ασφαλιστικό

Αναλυτικότερα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος συμμετέχει στη σημερινή 24ωρη απεργία, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, κατά τη συνεδρίασή του την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, αποφάσισε να συνεχίσει, σε συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς φορείς, «να κινητοποιείται ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που καταστρέφει, μαζί με το φορολογικό, κάθε παραγωγική διαδικασία οδηγώντας πολύ κόσμο στην ανεργία και στη μετανάστευση».

ΕΚΑΒ με προσωπικό ασφαλείας και ΟΛΜΕ στην 24ωρη απεργία

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, το οποίο αύριο θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας. «Το ΕΚΑΒ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ που έχει προκηρυχθεί για την Πέμπτη 07-04-2016 ενάντια στην οικονομική εξαθλίωση και κατάργηση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων που θέλουν να οδηγήσουν η Κυβέρνηση με τους Ευρωπαίους δανειστές και το ΔΝΤ τον Ελληνικό λαό» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Τη συμμετοχή της, ανακοίνωσε και η ΟΛΜΕ, αναφέροντας στο κάλεσμά της: «Όλοι και Όλες στην Απεργία, την Πέμπτη 7 Απρίλη 2016 και στην απεργιακή συγκέντρωση, Πλ. Κλαυθμώνος 11:00π.μ. Η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης δεν θα περάσει. Μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ. Αντίσταση – Ρήξη – Ανατροπή».

Παρόν στην απεργία Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος και δημοσιογράφοι

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στη σημερινή 24ωρη απεργία, ανακοίνωσε η Ένωση Συντακτών. Η απεργία ξεκίνησε στις 06:00 π.μ. της Πέμπτης 7 Απριλίου και θα διαρκέσει έως τις 06:00 π.μ. της Παρασκευής 8 Απριλίου.

Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους να πάρουν μέρος μαζικά και στη συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Αλαλούμ» με τις ακυρώσεις πτήσεων

Στην απεργία λαμβάνει μέρος και η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται πτήσεις. Η απεργία των ελεγκτών ξεκίνησε στις 12:01 μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης) και θα λήξει τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας (Πέμπτη).

Λόγω της συμμετοχής του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, η Olympic Air ακύρωσε 36 σκέλη πτήσεων την Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016.

Δείτε ΕΔΩ ποιές πτήσεις ακυρώνονται και ποιές τροποποιούνται.

Στάση εργασίας των ταχυδρόμων της Αττικής

Προειδοποιητική 3ωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00 πραγματοποιούν αύριο Παρασκευή (8/4) οι ταχυδρόμοι της Αθήνας και του νομού Αττικής, ζητώντας την άμεση πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη των κενών στην διανομή.

Σύμφωνα, με ανακοίνωση του Σωματείου Ταχυδρόμων ΕΛΤΑ Αθήνας & Νομού Αττικής, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στη διανομή, τα οποία οι πολίτες τα βιώνουν στην ταχυδρομική εξυπηρέτησή τους με μεγάλες καθυστερήσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ την ανακοίνωση

Τέλος, τη συμμετοχή τους στην απεργία ανακοίνωσαν και οι Διοικητικοί Υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογός τους.