ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότεροι από 53.700 οι πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα

Περισσότεροι από 53.700 οι πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα

Τα επικαιροποιημένα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητατο Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, αναφέρουν ότι σήμερα Τετάρτη 4 Μαΐου στην ελληνική επικράτεια βρίσκονται συνολικά 53.731 πρόσφυγες και μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βρίσκονται 8.212 πρόσφυγες και μετανάστες, με την πλειονότητά τους (4.145 άτομα) να διαμένει στη Μυτιλήνη.

Παράλληλα, οι προσφυγικές ροές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα, το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν μόλις 55 νέες αφίξεις.

Εν τω μεταξύ, στην Αττική βρίσκονται 13.981 πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων οι 2.169 στον Πειραιά.

Στην κεντρική Ελλάδα φιλοξενούνται 1.923 πρόσφυγες και μετανάστες, στη νότια 338 και στη βόρεια Ελλάδα 29.277 άτομα (10.172 από αυτά στον καταυλισμό της Ειδομένης).

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τις προσφυγικές ροές σήμερα

Στο λιμάνι του Πειραιά, αναμένεται έως το τέλος της εβδομάδας κι ανάλογα και με την εξέλιξη των εργασιών στα περιφερειακά κέντρα φιλοξενίας στην Αττική, να πραγματοποιηθεί η μεταφορά άλλων 500 ατόμων.

Σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» μεταφέροντας 32 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, από την Πέμπτη 28 Απριλίου έως σήμερα το πρωί, διασώθηκαν 267 πρόσφυγες και μετανάστες σε πέντε περιστατικά έρευνας και διάσωσης στις θαλάσσιες περιοχές Μυτιλήνης, Χίου, Σάμου.

Σχετικές ειδήσεις