ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη: Τι κατέθεσε η τραγική μάνα του 5χρονου που κατασπάραξαν τα ροτβάιλερ

Κοζάνη: Τι κατέθεσε η τραγική μάνα του 5χρονου που κατασπάραξαν τα ροτβάιλερ

Εμφανώς σοκαρισμένη ακόμα από την τραγωδία που βρήκε την οικογένειά της, η μητέρα του 5χρονου που άφησε την τελευταία του πνοή μετά από επίθεση ροτβάιλερ ανήμερα το Πάσχα στην Κοζάνη, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της αστυνομίας να καταθέσει για την υπόθεση.

Η νεαρή μητέρα του 5χρονου Στάθη, η οποία παράλληλα δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής, υποστήριξε μιλώντας στην αστυνομία, ότι το παιδί της δεν θα μπορούσε να ανοίξει την «πόρτα» του υπογείου, όπου βρίσκονταν τα σκυλιά, καθώς ήταν μικρόσωμο και όχι τόσο δυνατό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», η τραγική μητέρα ανέφερε ότι ο μικρός δεν άνοιξε τον μεταλλικό σύρτη και δεν απελευθέρωσε τα ροτβάιλερ και αυτό το δικαιολόγησε στην απόσταση από το μέρος όπου φυλάσσονταν τα ζώα και το σημείο της επίθεσης.

Εν τω μεταξύ, χθες Τρίτη, ο δικηγόρος της μητέρας του 5χρονου Στάθη, Ζήσης Βρίκος, μίλησε σε ΜΜΕ της Κοζάνης, σχετικά με την υπόθεση.

Ο κ. Βρίκος μετέφερε την άποψη της μητέρας για το πώς υποθέτει, η ίδια, ότι διαδραματίστηκε το τραγικό συμβάν, ενώ ξεκαθάρισε πως το παιδί ουδέποτε είχε έρθει σε επαφή στο παρελθόν με τα συγκεκριμένα σκυλιά.

Επίσης αποκάλυψε πως η μητέρα, στην προσπάθειά της να σώσει το παιδί της, τραυματίστηκε και η ίδια, με αποτέλεσμα να της γίνουν ράμματα.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Βρίκου στο παρακάτω βίντεο

Οι απαντήσεις του δικηγόρου στα ερωτήματα των δημοσιογράφων

Διαβάστε εδώ όλο το χρονικό της υπόθεσης

Παράλληλα, η τριμελής επιτροπή του δήμου Κοζάνης έκρινε χθες ότι τα σκυλιά είναι επικίνδυνα και μάλιστα ήταν τόσο άγρια που χρειάστηκε η παρέμβαση του ιδιοκτήτη για να μπορέσουν να μπουν στο ειδικό όχημα και να απομακρυνθούν από το σπίτι.

Αντίθετη είναι η άποψη εκπροσώπων φιλοζωικών σωματείων, που ζητούν να τα υιοθετήσουν και να μην οδηγηθούν στην ευθανασία.

«Αν τα σκυλιά χαρακτηριστούν ως επικίνδυνα και ζητηθεί να απομακρυνθούν από το σπίτι, πρέπει να οδηγηθούν σε ευθανασία και αυτό είναι πολύ άδικο. Δεν αμφισβητεί κανείς ότι ο θάνατος του αγοριού ήταν ένα τραγικό, τραγικότατο περιστατικό, που όμως οφείλεται στην αμέλεια του ιδιοκτήτη των σκύλων, ο οποίος είχε τα ζώα ανεκπαίδευτα στο σπίτι του. Η απόφαση της τριμελούς επιτροπής του δήμου πάρθηκε με σκοπό να ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα», δήλωσε στο «Έθνος», ο Δημήτρης Λιάνας, μέλος του Φιλοζωικού Σωματείου Κοζάνης και Περιχώρων ΑΓΓΙΖΩΟ.

Σύμφωνα με τον κ. Λιάνα, στην επιτροπή δεν κλήθηκαν μέλη του σωματείου που έχουν εμπειρία 25 χρόνων στην περισυλλογή και στη φροντίδα αδέσποτων σκύλων και ως εκ τούτου θα μπορούσαν να πουν την άποψή τους και να βρουν οικογένειες πρόθυμες να τα υιοθετήσουν.

«Κανένα σκυλί δεν είναι άγριο από μόνο του. Για μας δεν ήταν περίεργο που είχε κάποιος 8 ροτβάιλερ στο σπίτι του, το έγκλημα ήταν που τα είχε ανεκπαίδευτα και σε συνθήκες που δεν γνωρίζουμε. Γιατί είναι πιθανόν οι συνθήκες διαβίωσης να έκαναν τα σκυλιά επιθετικά», σημείωσε ο κ. Λιάνας.

Πλέον, το πόρισμα της τριμελούς επιτροπής του δήμου θα παραδοθεί στον εισαγγελέα Κοζάνης και στο δήμο, ενώ σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Ζώη Γακίδη, αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι μπορεί άμεσα είτε να γίνει ευθανασία, είτε να υιοθετηθούν. Για την τύχη των οκτώ σκυλιών, τρία από τα οποία είναι ροτβάιλερ και δύο από αυτά κατασπάραξαν το άτυχο παιδάκι, θα αποφασίσει τις επόμενες μέρες η πενταμελής επιτροπή του δήμου, με απλή πλειοψηφία.

Πηγή βίντεο: kozan.gr