ΕΛΛΑΔΑ

Συντριβή αεροπλάνου Egyptair: Τι φοβάται η ελληνική κυβέρνηση;

Συντριβή αεροπλάνου Egyptair: Τι φοβάται η ελληνική κυβέρνηση;

Τρόμο προκαλούν στην ελληνική πλευρά τα σενάρια που διακινούνται τις τελευταίες ώρες σε ξένα ΜΜΕ και σύμφωνα με τα οποία το αεροπλάνο της EgyptAir ενδέχεται να έχει βληθεί από πύραυλο.

H περίπτωση να έχει χτυπηθεί από πύραυλο όχι μόνο δεν μπορεί να αποκλειστεί, αλλά κάποιοι ειδικοί τη θεωρούν εξερετικά πιθανή.

Άλλωστε σε αυτή την εκτίμηση προέβη και ο Γάλλος εμπειρογνώμονας Ζαν-Πολ Τροαντέκ, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε διατελέσει επικεφαλής της Μονάδας Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων της Γαλλίας.

Ο κ. Τροαντέκ είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις εκτιμήσεις και τις υποθέσεις μετά την εξαφάνιση από τα ραντάρ του αεροσκάφους της EgyptAir. Προτεραιότητα έχει να αρχίσει η έρευνα και να εντοπιστούν, αν είναι δυνατόν τα συντρίμμια από το αεροσκάφος και η τελική θέση της ατράκτου».

Και πρόσθεσε: «Μπορούμε να κάνουμε ορισμένες υποθέσεις ... «υπάρχει μια ισχυρή πιθανότητα έκρηξης μέσα στο αεροπλάνο είτε μίας βόμβας ή ένός βομβιστή αυτοκτονίας. Η πιθανότητα ενός τεχνικού προβλήματος όταν οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές, υπάρχει, αλλά δεν είναι το πιθανότερο. Θα μπορούσαμε επίσης να εξετάσουμε την περίπτωση χτυπήματος από πύραυλο, όπως συνέβη στο αεροσκάφος της Malaysia Airlines τον Ιούλιο του 2014».

Αν οι παραπάνω εκτιμήσεις αποδειχθούν βάσιμες, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο αφού θα αποδειχθεί ότι δεν λειτούργησε η αντιαρεπορική άμυνα νοτίως της Κρήτης και κάτι τέτοιο θα ήταν ένα εφιαλτικό σενάριο για την ελληνική πλευρά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχουν απαντήσεις επί του θέματος και θα ξεκαθαριστούν όλα τα σενάρια.

Δείτε ΕΔΩ όλο το χρονικό της πτώσης του αεροσκάφους της EgyptAir

Ρoή Ειδήσεων