ΚΟΣΜΟΣ

EgyptAir: «Το Airbus χτυπήθηκε είτε από βόμβα είτε από πύραυλο»

EgyptAir: «Το Airbus χτυπήθηκε είτε από βόμβα είτε από πύραυλο»

Τη δική του εκτίμηση αναφορικά με τη συντριβή του Airbus A320 της EgyptAir νοτίως της Καρπάθου έδωσε σήμερα, Πέμπτη (19/05/2016) ο Γάλλος εμπειρογνώμονας Ζαν-Πολ Τροαντέκ, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε διατελέσει επικεφαλής της Μονάδας Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων της Γαλλίας.

Ο κ. Τροαντέκ είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις εκτιμήσεις και τις υποθέσεις μετά την εξαφάνιση από τα ραντάρ του αεροσκάφους της EgyptAir. Προτεραιότητα έχει να αρχίσει η έρευνα και να εντοπιστούν, αν είναι δυνατόν τα συντρίμμια από το αεροσκάφος και η τελική θέση της ατράκτου».

Και πρόσθεσε: «Μπορούμε να κάνουμε ορισμένες υποθέσεις ... ''υπάρχει μια ισχυρή πιθανότητα έκρηξης μέσα στο αεροπλάνο είτε μίας βόμβας ή ένός βομβιστή αυτοκτονίας. Η πιθανότητα ενός τεχνικού προβλήματος όταν οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές, υπάρχει, αλλά δεν είναι το πιθανότερο. Θα μπορούσαμε επίσης να εξετάσουμε την περίπτωση χτυπήματος από πύραυλο, όπως συνέβη στο αεροσκάφος της Malaysia Airlines τον Ιούλιο του 2014».

«Αν το πλήρωμα δεν στείλει ένα σήμα κινδύνου, σημαίνει ότι αυτό που συνέβη ήταν πολύ ξαφνικό. Ένα πρόβλημα με τη μηχανή ή ένα τεχνικό λάθος, δεν θα προκαλούσε ένα άμεσο ατύχημα. Στην περίπτωση αυτή, το πλήρωμα δεν είχε αντιδράσει, πράγμα που μας κάνει να σκεφτούμε πως την ύπαρξη βόμβας», ανέφερε - μεταξύ άλλων - ο Γάλλος εμπειρογνώμονας.

Δείτε εδώ όλο το χρονικό της εξαφάνισης του αεροσκάφους της EgyptAir

Σχετικές ειδήσεις