ΚΟΣΜΟΣ

Egyptair - Live: Βρέθηκαν συντρίμμια του αεροπλάνου Νοτιοδυτικά της Κρήτης

Egyptair - Live: Βρέθηκαν συντρίμμια του αεροπλάνου Νοτιοδυτικά της Κρήτης

Δύο μεγάλα κομμάτια από το αεροπλάνο βρήκαν το μεσημέρι της Πέμπτης 19/05/2016 τα συνεργεία διάσωσης - Ποια σενάρια εξετάζουν οι ειδικοί και οι μυστικές υπηρεσίες; - Πόσο πιθανό είναι το σενάριο της τρομοκρατίας και της κατάρριψης; - Aπίστευτο θρίλερ από το πρωί της Πέμπτης, (19/05/2016) καθώς αεροπλάνο τύπου Airbus A320 των Αιγυπτιακών Αερογραμμών (EgyptAir) που εκτελούσε την πτήση MS804 από το Παρίσι στο Κάιρο χάθηκε από τα ραντάρ - Επίσημη παραδοχή των κυβερνήσεων Γαλλίας και Αιγύπτου ότι πιθανόν επιβάτες και πλήρωμα να είναι νεκροί - Ανταλλαγή συλλυπητηρίων μηνυμάτων ανάμεσα σε Κάιρο και Παρίσι -Σε εξέλιξη η επιχείρηση εντοπισμού του αεροσκάφους με τη βοήθεια των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων -Οι συγγενείς των επιβατών συγκεντρώθηκαν από νωρίς στο αεροδρόμιο του Καϊρου - Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο Newsbomb.gr.

Μοιραία αναμένεται να είναι η εξέλιξη της εξαφάνισης του αεροπλάνου, αφού το μεσημέρι τα συνεργεία διάσωσης βρήκαν κομμάτια από το αεροσκάφος.

Τα κομμάτια του Airbus A320, εντοπίστηκαν σε θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 230 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά της Κρήτης. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

Ήδη ξένα δίκτυα, όπως το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ΑFP έχουν αρχίσει να κάνουν λόγο για τραγωδία και για συντριβή του αεροπλάνου νότια της Καρπάθου, επικαλούμενα πηγές από την Ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Μάλιστα, ειδικοί εμπειρογνώμονες σε ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μιλώντας για όλα όσα μπορεί να συνέβησαν κατά τη διάρκεια της πτήσης-θρίλερ του αεροσκάφους της EgyptAir αναφέρουν ότι είναι είναι πιθανό η συντριβή να συνέβη από τρομοκρατία ή από μηχανική βλάβη. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΠΙΘΑΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ)

Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί νοτίως της Καρπάθου, ενώ υπάρχουν και μαρτυρίες από Έλληνα καπετάνιο ο οποίος φέρεται να έχει πει πως είδε φλόγες στον ουρανό. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

Οι συγγενείς των επιβαινόντων έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο του Καϊρου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Από την πρώτη στιγμή το Newsbomb.gr καταγράφει λεπτό προς λεπτό όλα τα στοιχεία που έρχονται στο φώς της δημοσιότητας

Διαβάστε παρακάτω όλες τις εξελίξεις για την πτήση MS804:

19.17: Οι αιγυπτιακές αρχές, σε συνεργασία με τη Γαλλία, θα αναλάβουν την έρευνα για τα αίτια της συντριβής

Η Αίγυπτος θα τεθεί επικεφαλής της επίσημης επιτροπής που θα αναλάβει να ερευνήσει τη συντριβή του αεροσκάφους της EgyptAir που εκτελούσε την πτήση από το Παρίσι για το Κάιρο, ανακοίνωσε ο Αϊμάν αλ Μοκάντεμ, ο επικεφαλής της υπηρεσίας Ερευνών Αεροπορικών Δυστυχημάτων της χώρας.

Στην επιτροπή αυτή θα συμμετέχουν επίσης εμπειρογνώμονες από τη Γαλλία, την κατασκευάστρια χώρα του Airbus A320. Η Γαλλία είναι εξάλλου η χώρα με τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων.

Η επιτροπή θα ξεκινήσει την έρευνά της για τον εντοπισμό των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους και θα συλλέξει στοιχεία μόλις βρεθούν τα συντρίμμια του αεροσκάφους. Η Βρετανία και η Ελλάδα έχουν επίσης προσφερθεί να βοηθήσουν στην έρευνα, πρόσθεσε ο Μοκάντεμ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν έχει γίνει αποδεκτή αυτή η προσφορά.

19.00: Τζιχαντιστές τοποθέτησαν βόμβα στο αεροσκάφος πριν απογειωθεί από το Σαρλ ντε Γκολ; Τη στιγμή που οι αναλυτές δεν απορρίπτουν κανένα ενδεχόμενο σχετικά με την εξαφάνιση και συντριβή του αεροσκάφους της EgyptAir, με τις περισσότερες κυβερνήσεις ωστόσο να κάνουν ξεκάθαρα λόγο για τρομοκρατική ενέργεια, ένας ιστότοπος υποστηρίζει ότι οι τζιχαντιστές ανέλαβαν ήδη την ευθύνη για το αεροπορικό δυστύχημα.

18.00: Εντοπίστηκαν πτώματα από ελληνική φρεγάτα

17.45: Οι πρώτες φωτογραφίες από τα σωσίβια

17.00: Αναβλήθηκε σε ένδειξη πένθους για την πτήση της EgyptAir η συνάντηση των ηγετών της κεντροαριστεράς που επρόκειτο να γίνει την Παρασκευή (20/05) στη Ρώμη, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ρέντσι

16.38: Η Βρετανία προσφέρθηκε να βοηθήσει την Αίγυπτο μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ. Μεταξύ των επιβατών του A320 ήταν και ένας Βρετανός πολίτης.

16.30: «Πιθανότερο σενάριο η τρομοκρατική ενέργεια», σύμφωνα με Αιγύπτιο υπουργό

16.10:Αεροσκάφη από την Τουρκία, την Ελλάδα και τη Γαλλία συμμετέχουν στις έρευνες

Τουρκικά, ελληνικά και γαλλικά αεροσκάφη καθώς και μια ελληνική φρεγάτα συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της EgyptAir, δήλωσε εκπρόσωπος του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Τα μέσα αναπτύχθηκαν νοτιοανατολικά της Καρπάθου, διευκρίνισε ο πλοίαρχος Ντιντιέ Πιατόν, διευκρινίζοντας πως «προβλέπονται και άλλα μέσα ανάλογα με τις ανάγκες που θα εκφράσουν οι αιγυπτιακές αρχές», οι οποίες συντονίζουν τις έρευνες.

16.00: Εντοπίστηκαν κομμάτια της ατράκτου Νοτιοδυτικά της Κρήτης - Δυστυχώς επιβεβαιώνεται το κακό σενάριο περί τραγωδίας

15.48: Απότομη «βουτιά» κατά 22.000 πόδια πραγματοποίησε το μοιραίο Airbus A320 της EgyptAir, λίγο προτού εξαφανιστεί το στίγμα του από τα ραντάρ και συντριβεί νοτίως της Καρπάθου.

15.08: Όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά σε ό,τι αφορά την τύχη της πτήσης MS804 της EgyptAir που συνετρίβη νοτίως της Καρπάθου, όπως δήλωσε σήμερα ο Αιγύπτιος υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας Μοχάμεντ Χοσάμ Καμάλ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

14.36: Σε ουσιαστική επιβεβαίωση της συντριβής του αεροσκάφους της EgyptAir προχώρησε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κατά την ενημέρωσή του προς τους Γάλλους δημοσιογράφους.

14.08: Πέντε διαφορετικά σενάρια αναφορικά με την τύχη του μοιραίου αεροσκάφους της EgyptAir εξετάζουν ομάδες εμπειρογνωμόνων, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ.

14:03: Ο Γάλλος εμπειρογνώμονας Ζαν-Πολ Τροαντέκ, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε διατελέσει επικεφαλής της Μονάδας Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων της Γαλλίας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Europe 1», εξέφρασε την εκτίμηση πως το μοιραίο Airbus επλήγη κατά πάσα πιθανότητα από πύραυλο ή από βόμβα.

14:00: Η πτήση MSR 804, A320 των Αιγυπτιακών αερογραμμών, που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι - Κάιρο εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 02:24 πμ τοπική ώρα. Αναγνωρίσθηκε και εξουσιοδοτήθηκε από τον αρμόδιο Ελεγκτή Εναερίου Κυκλοφορίας, για την πορεία της πτήσης του.

13.28: Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έρευνες των ελληνικών σωστικών συνεργείων νοτίως της Καρπάθου για τον εντοπισμό τυχόν συντριμμιών της πτήσης MS804 της EgyptAir. Διαβάστε εδώ τι δήλωσε αξιωματούχος του Λιμενικού Σώματος στο Reuters.

12.59: Λίγες ώρες μετά την είδηση της πτώσης του μοιραίου αεροσκάφους έχουν ξεκινήσει να κυκλοφορούν όλα τα πιθανά σενάρια για τα πιθανά αίτια της τραγωδίας. Τρομοκρατικό χτύπημα ή μηχανική βλάβη; Όλα τα σενάρια είναι πλέον πιθανά.

12.38: Το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών αντάλλαξε σήμερα, Πέμπτη (19/05/2016) συλλυπητήρια με τη Γαλλία για την «πτώση», όπως τη χαρακτήρισε, ενός αεροπλάνου της EgyptAir που μετέφερε 66 ανθρώπους σε πτήση από το Παρίσι στο Κάιρο. Η δήλωση αυτή είναι η πρώτη επίσημη παραδοχή ότι οι επιβαίνοντες είναι πιθανό να είναι νεκροί.

573d8311c361884a648b45b1

12.25: Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες από τα μέλη του πληρώματος της πτήσης MS804 της EgyptAir που συνετρίβη σήμερα, Πέμπτη (19/05/2016) στη Μεσόγειο Θάλασσα και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Καρπάθου.

12.03: Δεν υπήρχαν άσχημες καιρικές συνθήκες την ώρα και στην περιοχή όπου το αεροσκάφος της EgyptAir στο οποίο επέβαιναν 66 άνθρωποι εξαφανίστηκε σήμερα το πρωί, ανέφερε η υπηρεσία διαχείρισης του ευρωπαϊκού δικτύου αεροπορικής κυκλοφορίας Eurocontrol.

11.35: Θρήνος έχει ξεσπάσει στον κρατικό αερολιμένα του Καΐρου, όπου ήδη έχουν καταφτάσει συγγενείς και οικείοι των επιβατών του Airbus A320 της EgyptAir.

syggeneis2 1

11.12: «Το αεροσκάφος της Egyptair συνετρίβη νότια της Καρπάθου, εντός του αιγυπτιακού εναερίου χώρου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) πηγή της ελληνικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

10.47: Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες γύρω από την τύχη του Airbus A320 της EgyptAir. Ενώ αρχικά αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου επιβεβαίωσαν, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, ότι το αεροσκάφος κατέπεσε στη Μεσόγειο Θάλασσα, ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός σε επίσημη δήλωσή του ανέφερε ότι «είναι πολύ νωρίς ακόμα να πούμε κάτι τέτοιο».

10.26: Τη σύσταση Ειδικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων στον διεθνή αερολιμένα του Καΐρου ανακοίνωσε η EgyptAir, σε μια προσπάθεια να συντονίσει τις έρευνες για τον εντοπισμό της πτήσης MS804 που συνετρίβη στη Μεσόγειο Θάλασσα.

10.01: Στο θαλάσσιο χώρο της Καρπάθου ρίχνουν το βάρος των ερευνών τα ελληνικά σωστικά συνεργεία, για τον εντοπισμό τυχόν συντριμμιών που αφορούν στην πτήση της EgyptAir. Στο πλαίσιο επιχείρησης έρευνας-διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή, 130 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά Καρπάθου, στην οποία αναφέρθηκε απώλεια ίχνους της πτήσης MS 804 των αιγυπτιακών αερογραμμών.

09.51: Με κομμένη την ανάσα η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις στο θρίλερ που εκτυλίσσεται από το πρωί της Πέμπτης (19/05/2016) με το αεροπλάνο της EgyptAir, το στίγμα του οποίου χάθηκε από τα ραντάρ στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο. Οι Έλληνες ελεγκτές εναερίου κυκλοφορίας συνομίλησαν με τον πιλότο του αεροσκάφους, όσο αυτό βρισκόταν στον ελληνικό εναέριο χώρο και δεν ανέφερε την ύπαρξη προβλημάτων, μεταδίδει το Reuters.

09.47: Το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι αιγυπτιακή στρατιωτική μονάδα είχε λάβει σήμα κινδύνου από το αεροσκάφος στις 04.26 τοπική ώρα (05.26 ώρα Ελλάδος).

09.22: Στην θάλασσα επικεντρώνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους των αιγυπτιακών αερογραμμών MS 804 που εκτελούσε την πτήση Παρίσι – Κάιρο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΓΕΕΘΑ, ένας καπετάνιος εμπορικού πλοίου, ανέφερε ότι είδε μια «φωτιά στον ουρανό» περίπου 130 ναυτικά μίλια νοτίως της Καρπάθου.

09.20: H αεροπορική εταιρεία EgyptAir έδωσε το πρωί της Πέμπτης (19/05/2016) στη δημοσιότητα μια λίστα με τις εθνικότητες των επιβατών που επέβαιναν στο αεροσκάφος Airbus A320, που χάθηκε πάνω από τον εναέριο χώρο της Αιγύπτου.

09.12: Το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today μεταδίδει ζωντανή (live) εικόνα με όλες τις εξελίξεις γύρω από την τύχη της πτήσης της EgyptAir.

09:06: Σε διαρκή επικοινωνία βρίσκονται ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. Δεσμεύθηκαν ότι θα συνεργασθούν στενά για την εξακρίβωση των συνθηκών εξαφάνισης του αεροσκάφους της EgyptAir. Υπενθυμίζεται πως στο αεροσκάφος επέβαιναν 15 Γάλλοι πολίτες.

08.44: Εκπρόσωπος της αιγυπτιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας δήλωσε πως το αεροπλάνο κατέπεσε στη Μεσόγειο Θάλασσα.

08.38: Ο ιστότοπος flightradar24 δίνει σε διαδραστικό γράφημα το τελευταίο στίγμα της πτήσης MS804.

08.20: Με ανάρτηση που έκανε στο λογαριασμό της στο twitter, η EgyptAir παραχώρησε δύο δωρεάν διεθνείς τηλεφωνικούς αριθμούς, για να μπορούν να λαμβάνουν ενημέρωση από την αεροπορική εταιρεία οι συγγενείς και οι οικείοι των επιβατών της πτήσης MS804 που που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενώ πετούσε από το Παρίσι προς το Κάιρο.

07.53: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του αιγυπτιακού αεροσκάφους. Στις επιχειρήσεις συμμετέχει ενεργά και η Ελλάδα. Από ελληνικής πλευράς συνδράμουν για τον εντοπισμό και χτενίζουν την περιοχή νότια της Καρπάθου όπου εξαφανίστηκαν τα ίχνη του αεροσκάφους, η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ», ένα σούπερ πούμα, ένα C130, ένα F-16 και ένα αεροπλάνο-ραντάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αεροπλάνο επέβαιναν 56 επιβάτες και δεκαμελές πλήρωμα.

Η επαφή με την πτήση χάθηκε στις 02:45 τα ξημερώματα (ώρα Αιγύπτου) ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν στα 37.000 πόδια και 80 μίλια πριν την είσοδο του αεροσκάφους στον Αιγυπτιακό εναέριο χώρο.

Δείτε το τελευταίο στίγμα του αεροσκάφους, όπως το κατέγραψε το flightradar24.com

flifgt

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Αιγύπτου EgyptAir ανακοίνωσε ότι στο αεροσκάφος που εξαφανίστηκε επέβαιναν 69 επιβάτες και πλήρωμα, ενώ αυτό πετούσε από το Παρίσι προς το Κάιρο. Το στίγμα του αεροσκάφους εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, ενώ αυτό πετούσε πάνω από τη Μεσόγειο.

Επίσημη πηγή της EgyptAir δήλωσε ότι η πτήση MS804 που αναχώρησε από το Παρίσι χθες το βράδυ λίγο μετά τις 23:00 τοπική ώρα με προορισμό το Κάιρο, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ» ανέφερε η εταιρεία σε ανάρτησή της, στο Twitter.

Σε άλλες αναρτήσεις στο Twitter, η εταιρία γνωστοποίησε ότι το αεροσκάφος πετούσε στα 37.000, πόδια ενώ εξαφανίστηκε αμέσως μετά την είσοδο του στον εθνικό εναέριο χώρο της Αιγύπτου.

Δείτε την ανακοίνωση της εταιρείας

fliadg

«Το αεροσκάφος δεν προσγειώθηκε» στην Αίγυπτο δηλώνει Γάλλος αξιωματούχος

«Το αεροσκάφος δεν προσγειώθηκε. Αυτό μπορούμε να πούμε για την ώρα» δήλωσε αξιωματούχος του αεροδρομίου στο Παρίσι, για το αιγυπτιακό πολιτικό αεροσκάφος Α320, της EgyptAir με 56 επιβάτες και 10μελές πλήρωμα, που εξαφανίστηκε εντός του αιγυπτιακού εναέριου χώρου, ενώ πετούσε πάνω από τη Μεσόγειο.

EgyptAir: Από τον εναέριο χώρο της Ελλάδας το τελευταίο στίγμα του αεροπλάνου;

Είδαν «έκρηξη στον ουρανό»

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτόπτες μάρτυρες είδαν από εμπορικά πλοία στα ελληνικά χωρικά ύδατα, μια έκρηξη - λάμψη στον ουρανό και αμέσως ενημέρωσαν τις Αρχές.

EgyptAir: Αυτές είναι οι τηλεφωνικές γραμμές για να επικοινωνούν οι συγγενείς των επιβατών

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ TIMELINE TOY TWITTER ΣΤΟ HASHTAG #EGYPTAIR

Σχετικές ειδήσεις