ΕΛΛΑΔΑ

Αγνοείται κτηνοτρόφος στο Νεοχωράκι Αλμυρού

Αγνοείται κτηνοτρόφος στο Νεοχωράκι Αλμυρού

Έναν 53χρονο κτηνοτρόφο, που αγνοείται από χθες το βράδυ, στην περιοχή Νεοχωράκι Αλμυρού, αναζητούν από νωρίς σήμερα (22/5/2016) το πρωί ΕΜΑΚ, Πυροσβεστική και Αστυνομία, ενώ η Μαγνησία μετρά τις πληγές της από την καταιγίδα, με πολλές ζημιές στο οδικό και αγροτικό δίκτυο, διακοπές ρεύματος και ζημιές σε καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή Βελεστίνου.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (21/5/2016) για τον αγνοούμενο κτηνοτρόφο, που βρισκόταν σε κτηνοτροφική μονάδα, στην περιοχή Νεοχωρακίου, από χθες και μέχρι σήμερα το πρωί δεν έδωσε σημεία ζωής.

Πρόκειται για έναν 53χρονο άνδρα, για τον εντοπισμό του οποίου ξεκίνησαν έρευνες από κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, που κλήθηκε από τη Λάρισα, την Πυροσβεστική και την Αστυνομία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επίγειες δυνάμεις έρευνας εντόπισαν το αυτοκίνητο του κτηνοτρόφου περίπου 700 μ. από το μαντρί, χωρίς τα κλειδιά πάνω, αλλά όχι και ο ίδιος.

Μεγάλες ζημιές σε δρόμους

Μεγάλες ζημιές σε δρόμους, κυρίως του Πηλίου και του Αλμυρού, προκάλεσε η χθεσινή καταιγίδα, καθώς όγκοι νερού παρέσυραν ότι βρήκαν στο διάβα τους και γέμισαν δρόμους με φερτές ύλες, εγώ σημειώθηκαν κατολισθήσεις.

Τέσσερα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας δουλεύουν για να αποκατασταθεί προσωρινά η κυκλοφορία στα σημεία που υπάρχει πρόβλημα.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρύνη, τα σημαντικότερα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, είναι στο δρόμο Χάνια – Κισσός, που διέρχεται το Χιονοδρομικό Κέντρο, όπου σημειώθηκε νέα κατολίσθηση (στο σημείο που είχε γίνει ξανά το χειμώνα), όπου η κυκλοφορία γίνεται με δυσκολία και μηχανήματα της Π.Ε. Μαγνησίας – Σποράδων, προσπαθούν να απομακρύνουν τους όγκους χώματος που έπεσαν στο δρόμο. Επίσης, το νερό παρέσυρε όγκους χώματος από το βουνό που έπεσαν στο δρόμο στη διαδρομή Χάνια – Ζαγορά.

Πρόβλημα υπάρχει στο δρόμο Δράκεια – Χάνια, όπου το ποτάμι πέρασε πάνω από το δρόμο και κατέβασε βράχια και φερτές ύλες και μάλιστα σε ένα δρόμο που παραδόθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας πριν ένα μήνα!

Επίσης στο Αϊδίνι, ξεχείλισε χείμαρρος, πέρασε το δρόμο και έριξε τα στηθαία που υπήρχαν, με αποτέλεσμα να επέμβει η Τροχαία για να ρυθμίσει την κυκλοφορία.

Στον Αλμυρό επίσης, έγιναν καταστροφές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και στην αγροτική οδοποιΐα, ενώ χωρίς ρεύμα έμειναν όλη τη νύχτα Πτελεός και Σούρπη.

Στο Βόλο, το σημαντικότερο πρόβλημα ήταν μια μεγάλη λεύκα που έπεσε στον Κραυσίδωνα (Ζάχου- Αναλήψεως) και λόγω του νερού και του όγκου της η Πυροσβεστική δεν μπόρεσε να την κόψει και να την απομακρύνει, κάτι που αναμένεται να γίνει ενδεχομένως σήμερα.

Πλημμύρισαν βαμβάκια

Τέλος, λόγω του όγκου του μεγάλου νερού που έπεσε, πλημμύρισαν βαμβακοκαλλιέργειςς την περιοχή του Στεφανοβικείου και επί τόπου πήγαν οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Βασίλης Χατζόπουλος και Γιώργος Κίτσιος, για να δουν από κοντά τις καταστροφές.

Πηγή: magnesianews.gr

Σχετικές ειδήσεις