ΕΛΛΑΔΑ

Προσφυγικό: Στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Προσφυγικό: Στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Καρά Τεπέ και το Κέντρο Κράτησης στη Μόρια επισκέφθηκε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, όπου επέβλεψε τις δράσεις των κλιμακίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τα οποία έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή από την αρχή της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης.

Ο κ. Αυγερινός βρέθηκε στη Μυτιλήνη, με αφορμή την εναρκτήρια ομιλία του στην ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μουσείων (European Museum Academy - ΕΜΑ), την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παρακολούθησε τις διανομές ανθρωπιστικής βοήθειας που πραγματοποιεί σε καθημερινή βάση το επαγγελματικό και εθελοντικό δυναμικό του Οργανισμού και συνομίλησε με τους υπευθύνους των Κέντρων, καθώς και με τους εθελοντές του Ε.Ε.Σ.

Επίσης, παρακολούθησε τη διαδικασία των 3λεπτων τηλεφωνημάτων που διατίθενται σε πρόσφυγες και μετανάστες, τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο της αποκατάστασης οικογενειακών δεσμών (RFL), μιας καίριας υπηρεσίας της Διεύθυνσης Αναζητήσεων του Ε.Ε.Σ.

Ο κ. Αυγερινός επισκέφθηκε, τέλος, το Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα λειτουργικής φύσεως και υποσχέθηκε να επιληφθεί για την άμεση επίλυσή τους.

Σχετικές ειδήσεις