ΕΛΛΑΔΑ

Νικολόπουλος: Θα δωρίσουμε τα όργανα της Νίκης – Στο πλευρό του Καραμανλής, Τσίπρας, Παυλόπουλος

Νικολόπουλος: Θα δωρίσουμε τα όργανα της Νίκης – Στο πλευρό του Καραμανλής, Τσίπρας, Παυλόπουλος

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η 17χρονη κόρη του βουλευτή Αχαΐας κ. Νίκου Νικολόπουλου.

Η άτυχη κοπέλα υπέστη πνευμονικό οίδημα, εγκεφαλικό και ανακοπή καρδιάς το περασμένο Σάββατο και από τότε νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου.

Την ίδια στιγμή συγκλονίζει η απόφαση των γονιών της 17χρονης Νίκης να δωρίσουν τα όργανά της σε περίπτωση που χάσει τη μάχη για τη ζωή.

Ο Νίκος Νικολόπουλος σε ένα συγκινητικό μήνυμα αναφέρεται σε αυτήν την απόφαση, που χρειαζόταν τεράστια δύναμη ψυχής:

«Όσοι, σε προσωπικό ή συλλογικό επίπεδο, γνωρίζουν τι θα πει καθημερινός αγώνας και αγωνία για υγεία και ποιότητα ζωής, δεν έχουν ούτε δισταγμούς, ούτε αμφιβολίες.
Και η Ορθοδοξία, που στο πρόσωπο κάθε ανθρώπου βλέπει την αντανάκλαση του Θεού, μέσω πολλών φωτισμένων μυαλών και εκπροσώπων της, έχει ξεκάθαρα τοποθετηθεί.
Αν δεν πιστεύετε εμένα, πιστέψτε τον μακαριστό Χριστόδουλο που πριν 25 ολόκληρα χρόνια, ως Μητροπολίτης Δημητριάδος τότε, είχε πει: "Ο Χριστιανισμός βλέπει τη μεταμόσχευση σαν πράξη αγάπης και θυσίας χάριν του συνανθρώπου".
Πιστέψτε τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κ.κ. Νικόλαο που και ως πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής, έχει υπογραμμίσει: "Η μεταμόσχευση δεν είναι κάτι που η εκκλησία πρέπει ή δεν πρέπει να επιτρέψει, άλλα κάτι που θα μπορούσε να ευλογήσει [...] Ο δότης προσφέρει μόσχευμα που σε λίγο θα πεθάνει - δεν γίνεται αλλιώς. Δίνει όμως και αγάπη, ενδιαφέρον, έκφραση συναλληλίας, και αισθήματα αυτοπροσφοράς, που όχι μόνο ποτέ δεν πεθαίνουν, αλλά και αιώνια τον συνοδεύουν. Γι' αυτό, ενώ προσφέρει, δεν στερείται, χαρίζει όργανα, άλλα δέχεται ζωή. Αυτό το φρόνιμα και η διάθεση της αυτοπροσφοράς αποτελεί τον πνευματικό άξονα της ηθικής της εκκλησίας στο θέμα των μεταμοσχεύσεων".
Και δεν είναι οι μόνοι, φυσικά...
Η αγάπη δεν έχει όρια και σύνορα. Όπως και η πραγματική ζωή.
Και πιστέψτε με: Αισθάνομαι ευλογημένος που το έμαθα σε τόσο προσωπικό επίπεδο.
Σας ευχαριστώ όλες και όλους για την αγάπη σας και τις ευχές σας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η περιπέτεια της υγείας της κόρης του Νίκου Νικολόπουλου, πλήθος πολιτικών έχουν επικοινωνήσει μαζί του εκφράζοντας τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση.

Ανάμεσά τους και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με τον οποίο συνδέεται με φιλία πολλών ετών. Ο κ. Καραμανλής εξέφρασε τις ευχές του και της οικογένειάς του και έκανε σαφές στον κ. Νικολόπουλο πως είναι κοντά του.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αχαιό βουλευτή είχε και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ευχήθηκε περαστικά για την μικρή Νίκη, αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος εκτιμά ιδιαιτέρως τον κ. Νίκο Νικολόπουλο και συνδέονται και με προσωπική φιλία.

Ρoή Ειδήσεων