ΕΛΛΑΔΑ

«Μπλόκα» στην εθνική οδό από τους ταξιτζήδες

«Μπλόκα» στην εθνική οδό από τους ταξιτζήδες
Κλειστή από τις 09.15 η Νέα Εθνική Οδός Πατρών - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ρίου...

Κλειστή είναι από τις 09.15 η Νέα Εθνική Οδός Πατρών - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ρίου και στα δύο ρεύματα, από ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας, της Αχαΐας και της Ηλείας. Οι αυτοκινητιστές της Αιτωλοακαρνανίας σκοπεύουν να αποκλείσουν και τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

Η κίνηση στην Πατρών-Κορίνθου εκτρέπεται στην Παλαιά Εθνική. Η απόφαση των ιδιοκτητών ταξί προβλέπει επ’ αόριστον αποκλεισμό της Γέφυρας και των διοδίων του Ρίου, ωστόσο αυτό μένει να επαληθευτεί, ανάλογα και με τις εξελίξεις.

Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία της Γέφυρας, σύμφωνα με πληροφορίες, επιφυλάσσεται κάθε δικαιώματός της που προκύπτει από τη σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο και θα κινηθεί ανάλογα.

Κρήτη: Αποκλείουν το αεροδρόμιο Ηρακλείου

Ακόμα ένα πλήγμα στον τουρισμό επιφέρουν οι ιδιοκτήτες ταξί στην Κρήτη. Αυτοκινητιστές κατευθύνθηκαν προς το αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης στο Ηράκλειο όπου αναμένονται μόνο σήμερα, εκτός από τις δεκάδες προγραμματισμένες επιπλέον 756 πτήσεις τσάρτερ με χιλιάδες τουρίστες. Οι τουρίστες φορτωμένοι με τις βαλίτσες φεύγουν προς την πόλη πεζοί.

Ετοιμάζουν καταδρομική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Εδώ και μία ώρα περίπου έχουν αρχίσει ν συγκεντρώνονται στη νέα παραλία οι ιδιοκτήτες ταξί της πόλης. Στη συνέχεια θα κάνουν πορεία, χωρίς όμως να λένε που θα πάνε και αν θα είναι μηχανοκίνητη η πορεία τους.

Στην Κέρκυρα οι ταξιτζήδες προχώρησαν σε αποκλεισμό της κεντρικής εισόδου του λιμανιού.

Σκοπός της σημερινής κινητοποίησης, είναι να μην επιτρέψουν την είσοδο των τουριστικών λεωφορείων στο χώρο, ώστε να εμποδίσουν την πραγματοποίηση των ημερήσιων εκδρομών για τους πελάτες από τα κρουαζιερόπλοια .

Στο πλαίσιο των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, οι ιδιοκτήτες ταξί προγραμματίζουν, το μεσημέρι, να προχωρήσουν και σε αποκλεισμό του αεροδρομίου.

Στην Αθήνα οι αυτοκινητιστές έχουν δώσει ραντεβού στα γραφεία του ΣΑΤΑ στην οδό Μάρνη και από εκεί έχουν σκοπό να κινηθούν οδικώς με τα οχήματα τους προς το υπουργείο Μεταφορών στην οδό Μεσογείων, όπου θα επιδιώξουν συνάντηση με τον Γιάννη Ραγκούση.


Διαβάστε επίσης: «Όμηρος» των ταξιτζήδων η χώρα