ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αθήνα σήμερα Παρασκευή ο Μπαν Κι-μουν

Στην Αθήνα σήμερα Παρασκευή ο Μπαν Κι-μουν

Συναντήσεις με Έλληνες αξιωματούχους θα έχει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, που φτάνει σήμερα (17/06) στην Αθήνα.

Το Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας, που παρέχει ιατρικές, νομικές και ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα στις 6.30 το απόγευμα, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν.

Ο Γενικός Γραμματέας θα συναντηθεί με τον Στέλιο Ζαββό, πρόεδρο της οργάνωσης "Solidarity Now", που χρηματοδοτεί το Κέντρο, με μέλη του ΔΣ της οργάνωσης, με εργαζόμενους και εθελοντές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας έχει παράσχει, από το 2014 έως σήμερα, δωρεάν υπηρεσίες σε περισσότερα από 40.000 άτομα.

Ο Γενικός Γραμματέας, αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αύριο θα μεταβεί στη Μυτιλήνη, όπου θα συνομιλήσει με πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο, μετανάστες, εθελοντές και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Λίγες ώρες πριν την άφιξή του στην Ελλάδα, ο Μπαν Κι-μουν, είχε αναφερθεί στην ανάγκη βοήθειας και υποστήριξης των προσφύγων, με γραπτή δήλωση που έκανε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Εξακολουθώ να τονίζω την ανάγκη παροχής βοήθειας και υποστήριξης σε όσους διασώθηκαν, διασφάλισης επαρκών συνθηκών υποδοχής και πρόσβασης σε άσυλο για όσους χρήζουν ανάγκης διεθνούς προστασίας.

Τα δικαιώματα των ανδρών, των γυναικών και των παιδιών που εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν (τους τόπους τους), πρέπει να προστατεύονται διαρκώς, και σύμφωνα με το νόμο αλλά και στην πράξη», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του διεθνούς οργανισμού.

Σχετικές ειδήσεις