ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει ο Έλληνας που γλίτωσε από την τρομοκρατική επίθεση της Κωνσταντινούπολης

Συγκλονίζει ο Έλληνας που γλίτωσε από την τρομοκρατική επίθεση της Κωνσταντινούπολης

Συγκλονισμένος ο Ηρακλειώτης επιστήμονας Γιάννης Κουμπανάκης, που την τελευταία πενταετία ζει και δραστηριοποιείται μόνιμα στην Κωνσταντινούπολη, για την τελευταία τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ».

Ο ίδιος αισθάνεται ότι «γλύτωσε από του χάρου τα δόντια» καθώς η πτήση του Κωνσταντινούπολη – Αθήνα είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της Πόλης, λίγες μόλις ώρες πριν από την επίθεση αυτοκτονίας.

«Αν η πτήση μου είχε περισσότερη καθυστέρηση» είπε στο cretapost.gr, «μπορεί αυτή τη στιγμή να μην μιλούσαμε».

Ο κ. Κουμπανάκης ταξίδευε με την πτήση της Aegean Κωνσταντινούπολη – Αθήνα, αλλά λόγω μιας μικρής καθυστέρησης, αναμενόμενης σε περιόδους αιχμής όπως αυτή που διανύουμε έφθασε στο «Ελ. Βενιζέλος» αργά το απόγευμα.

Στη συνέχεια με άλλη πτήση έφθασε το βράδυ στο Ηράκλειο, όπου και πληροφορήθηκε την τρομοκρατική ενέργεια που είχε γίνει στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ», εκεί όπου βρισκόταν και ο ίδιος λίγες ώρες νωρίτερα! «Αυτό το αίσθημα ότι μπορεί να ανά πάσα στιγμή να βρεθείς τη λάθος ώρα στο λάθος σημείο προκαλεί τρόμο» λέει χαρακτηριστικά ο πολιτικός επιστήμων, που τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στην Κωνσταντινούπολη στον τομέα του τουρισμού.

Μιλώντας για τις συνεχείς τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώνονται στην Πόλη τονίζει ότι το κλίμα δεν είναι το ίδιο με εκείνο που είχε συναντήσει πριν από 5 χρόνια, όταν ερχόταν για πρώτη φορά στην Κωνσταντινούπολη για μεταπτυχιακές σπουδές.

download 4

«Αντιλαμβάνεσαι παντού μια παγωμάρα» μας λέει χαρακτηριστικά «γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν εκεί που περπατάς αμέριμνος ανατιναχθεί κάποιος δίπλα σου. Αυτός εξάλλου είναι και ο στόχος της τρομοκρατίας. Να μην αισθάνεσαι ποτέ ασφαλής. Όμως δεν γίνεται να μην ζεις. Δεν γίνεται να κυκλοφορείς με ανιχνευτή μετάλλων ή εκρηκτικών πάνω σου για να αποφύγεις το μοιραίο».

Μιλώντας για τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ», όπως τα έζησε ο ίδιος λίγες ώρες πριν από την τρομοκρατική επίθεση, ο κ. Κουμπανάκης επισημαίνει με έμφαση ότι το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης είναι από τα πιο καλά φυλασσόμενα του κόσμου. Οι αυστηροί έλεγχοι δεν περιορίζονται μόνο στους ίδιους τους επιβάτες και στις αποσκευές τους στο check-in. Αυστηρότατος έλεγχος γίνεται, όπως μας διευκρίνισε, πριν ακόμη μπει κάποιος στο κύριο κτίριο του αεροδρομίου, με σύγχρονα scanners και προδιαγραφές που τηρούνται σχολαστικά.

Πηγή: cretapost.gr