ΕΛΛΑΔΑ

Ζήτησε χρήματα για να εμβολιάσει δύο βρέφη

Ζήτησε χρήματα για να εμβολιάσει δύο βρέφη
Ένας παιδίατρος από τη Θεσσαλονίκη συνελήφθη σήμερα καθώς απαίτησε από τον πατέρα δύο ανήλικων παιδιών χρηματικό ποσό για να τα εμβολιάσει...

Ένας παιδίατρος από τη Θεσσαλονίκη συνελήφθη σήμερα καθώς απαίτησε από τον πατέρα δύο ανήλικων παιδιών χρηματικό ποσό για να τα εμβολιάσει.

Ο 58χρονος παιδίατρος του ΙΚΑ, ο οποίος διέθετε συμβεβλημένο ιδιωτικό ιατρείο με τον οργανισμό, ζήτησε το ποσό των 40 ευρώ για τον εμβολιασμό παρακάμπτοντας τη διαδικασία των ραντεβού. Μάλιστα, είπε στον πατέρα ότι θα μπορούσε να φέρει τα παιδιά του, ηλικίας 3 και 2 ετών, είτε στο ιδιωτικό του ιατρείο είτε στο ιατρείο του στο ΙΚΑ.

Ας σημειωθεί ότι ο πατέρας είχε ενημερωθεί μέσω του αριθμού 184 ότι το συντομότερο δυνατό ραντεβού ήταν στα τέλη Σεπτέμβρη και στη συνέχεια απευθύνθηκε στο συγκεκριμένο παιδίατρο.

Στη συνέχεια, ο πατέρας επικοινώνησε με την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, όπου προσημειώθηκαν τα χαρτονομίσματα και κανονίστηκε ραντεβού για σήμερα το πρωί, στο ιατρείο του στο υποκατάστημα της Τούμπας.

Αφού έγινε ο εμβολιασμός, παρέδωσε το χρηματικό ποσό στον παιδίατρο. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί οι οποίοι επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, μπήκαν στο ιατρείο του 58χρονου και σε έρευνα που έγινε, βρέθηκε μέσα στο γραφείο του το προσημειωμένο χρηματικό ποσό και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς γιατρός θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσσαλονίκης.