ΕΛΛΑΔΑ

Έξω από τις εγκαταστάσεις της J&P Άβαξ οι εργαζόμενοι του "Athens Ledra"

Έξω από τις εγκαταστάσεις της J&P Άβαξ οι εργαζόμενοι του "Athens Ledra"

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από το πρωί τηςΠέμπτης(07/07) εργαζόμενοι του"Athens Ledra",μετά τολουκέτο στο ξενοδοχείο.

Το Σωματείο Εργαζομένων του "Athens Ledra" πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις της J&P Άβαξ, μετά την αναστολή της λειτουργίας του ξενοδοχείου.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους καθώς και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου του "Athens Ledra" Μπάμπης Ντότσικας, ανέφερε ότι «το ξενοδοχείο ανέστειλε τη λειτουργία του τελείως παράνομα και πέταξε πελάτες και εργαζόμενους στο δρόμο. Διεκδικούμε τα δεδουλευμένα μας και τις θέσεις εργασίας μας».

Ο κ. Ντότσικας σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Είμαστε σε επίσχεση και δεν έχουμε πληρωθεί από τα μέσα Μαρτίου, ενώ δεν έχει καταβληθεί και το Δώρο Πάσχα». O ίδιος συνέχισε: «Είναι ντροπή αυτό που έχουν κάνει, στη διάρκεια καλοκαιρινής περιόδου, με 100% πληρότητα, να κλείνουν ένα ξενοδοχείο». Αναφορικά με τον πλειστηριασμό, ο κ. Ντότσικας σχολίασε: «Αμφιβάλλουμε, αν θα αποδόσει προς μία θετική κατεύθυνση για τους εργαζόμενους».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συνδικάτου Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων, της Αττικής Νίκος Παπαγεωργίου, τόνισε ότι θα υπάρξουν και άλλες παρεμβάσεις και μορφές πάλης, μέχρι να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι. «Ο πλειστηριασμός είναι στις 13 Ιουλίου» υπογράμμισε ο κ. Παπαγεωργίου, εκφράζοντας την άποψη ότι θα κηρυχθεί άγονος.

Σχετικές ειδήσεις