ΕΛΛΑΔΑ

Υπό έλεγχο η φωτιά στην παλιά πόλη της Λευκάδας - Κάηκαν δέκα σπίτια (photos & video)

Υπό έλεγχο η φωτιά στην παλιά πόλη της Λευκάδας - Κάηκαν δέκα σπίτια (photos & video)

Υπό έλεγχο βρίσκεται πλέον αργά το μεσημέρι τηςΔευτέρας(08/08),ηφωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε σπίτια στην παλαιά πόλη της Λευκάδαςκαι πολύ γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία (η οποία ειδοποιήθηκε για την πυρκαγιά στις 11:30), η φωτιά ξεκίνησε καίγοντας ξύλινα σπίτια τα οποία βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο ενώ δεν υπήρξαν για πληροφορίες για εγκλωβισμένους.

lefkada fwtia5

Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα καθώς κι ένα ελικόπτερο S-64 Έρικσον.

Σε 10 υπολογίζονται τα κτίρια που κάηκαν σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού

Καταμέτρηση των ζημιών που προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε στο ιστορικό κέντρο της Λευκάδας πραγματοποιεί αυτή την ώρα συνεργείο μηχανικών του νησιού.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονταείδης, «από τη φωτιά, που τέθηκε νωρίς το απόγευμα υπό πλήρη έλεγχο, έχουν καεί δέκα κτίσματα, με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να κάνει αυτή την ώρα πλήρη καταμέτρηση των ζημιών».

«Ευτυχώς δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, αν δεν ήταν τόσο άμεση η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, των δημοτικών υπαλλήλων, αλλά και των εθελοντών. Θα μπορούσε να είχε καταστραφεί όλη η παλιά πόλη της Λευκάδας» ανέφερε ο κ. Δρακονταείδης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η ξαφνική πυρκαγιά στη Λευκάδα δεν προκάλεσε την ανησυχία των τουριστών, αφού όπως ανέφερε, «η υπεράνθρωπη προσπάθεια που έγινε, αλλά και η συμμετοχή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου Έρικσον S-64, έφερε άμεσα τον περιορισμό και την κατάσβεσή της πύρινης λαίλαπας».

Όπως τόνισε ο δήμαρχος, «το πλήγμα που υπέστη η παλιά πόλη της Λευκάδας είναι ανεκτίμητο, αλλά θα προβούμε άμεσα στην καταμέτρηση και την αποκατάσταση της κανονικότητας» Επεσήμανε δε ότι «αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να παρασχεθεί άμεση βοήθεια στους πληγέντες από την πυρκαγιά, που έχασαν το βιός τους. Γιατί μεγαλύτερη αξία από όλα τα υλικά αγαθά έχουν οι ανθρώπινες ζωές και εμείς θα φροντίσουμε άμεσα για τους πολίτες μας».

Από τις φλόγες δεν σώθηκε ο παλιός ιστορικός κινηματογράφος της Λευκάδας, ενώ η πυρκαγιά βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι του Άγγελου Σικελιανού.

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, με ανακοίνωσή της στο twitter, η Πυροσβεστική ενημέρωσε ότι η φωτιά περιορίστηκε και βρίσκεται πλέον σε ύφεση ενώ λίγο αργότερα έκανε γνωστό ότι τέθηκε υπό έλεγχο και έχει αρχίσει η διαδικασία της αποκάθαρσης.

Δείτε βίντεο από τη μεγάλη φωτιά:

Περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr.

Πηγή φωτογραφικών - βίντεο: lefkadapress.gr.

Σχετικές ειδήσεις