ΕΛΛΑΔΑ

Πανσέληνος: Οι αρχαιοφύλακες για την πρόσθετη εργασία στις εκδηλώσεις

Πανσέληνος: Οι αρχαιοφύλακες για την πρόσθετη εργασία στις εκδηλώσεις

Ανακοίνωση για το θέμα της πρόσθετης αμοιβής των αρχαιοφυλάκων τις ημέρες των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή την αυγουστιάτικη πανσέληνο, αλλά και το θέμα που ανέκυψε με την επένδυση στο Ελληνικό, εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).

Η Ένωση, αφού πληροφορεί ότι για άλλη μια φορά «συμμετέχει μέσω των μελών της Αρχαιοφυλάκων αφιλοκερδώς στην πραγματοποίηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία», επισημαίνει ότι «η κίνηση αυτή καλής θέλησης δεν αναιρεί με κανέναν τρόπο το μόνιμο αίτημά μας για να διευθετηθεί οριστικά με Νομοθετική ρύθμιση, η πρόσθετη αμοιβή των εργαζομένων». Παράλληλα, χαρακτήρισαν το χρόνιο αυτό πρόβλημα, που ελπίζουν να λύσει η ηγεσία του ΥΠΠΟ, ως «χειρότερο και από τον Γόρδιο Δεσμό».

Τέλος, οι αρχαιοφύλακες, μέσω της ΠΕΥΦΑ, αναφέρουν ότι παρακολουθούν «με έκπληξη τη σχετική φιλολογία που αναπτύσσεται σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό», γνωρίζοντας, όπως λένε, ότι οι αρμόδιες διευθύνσεις του ΥΠΠΟ εφαρμόζουν, ως οφείλουν, τον αρχαιολογικό νόμο. Παράλληλα, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους και στις υπηρεσίες, «οι οποίες δέχονται ανοίκειες επιθέσεις για την επιτέλεση του καθήκοντός τους».

Σχετικές ειδήσεις