ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Αίγινα: Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή έλαβε ο 77χρονος (vid)

Τραγωδία στην Αίγινα: Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή έλαβε ο 77χρονος (vid)

Αποχώρησε, συνοδεία ισχυρής δύναμης του Λιμενικού, ο 77χρονος κατηγορούμενος για τη ναυτική τραγωδία στην Αίγιναχθες (16/08/2016) το μεσημέρι.

Ζήτησε και έλαβε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή στην Ε' τακτική ανακρίτρια. Κατηγορείται για πρόκληση ναυαγίου και ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ως τότε θα παραμείνει κρατούμενος στο λιμεναρχείο Πειραιά. Παρών στα δικαστήρια Πειραιά ήταν και ο συνήγορός του, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

«Ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα» είπε ο κ. Λυκουρέζος. Ερωτώμενος για την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο πελάτης του ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος εξήγησε ότι αυτή θα αποτυπωθεί στο υπόμνημα που θα καταθέσουν την Παρασκευή, σημείωσε όμως ότι: «Η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους».

Νωρίτερα, έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι φώναζαν, κρατώντας φωτογραφίες των αγαπημένων τους ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους τόσο άδικα στη θάλασσα.

Μόλις είδαν τον 77χρονο να φτάνει προσπάθησαν να του επιτεθούν, ωστόσο οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο κατάφεραν να αποτρέψουν την επίθεση και να οδηγήσουν τον κατηγορούμενο στο εσωτερικό του κτηρίου των δικαστηρίων του Πειραιά.

Δείτε εδώ όλο το χρονικό της τραγωδίας

Σχετικές ειδήσεις