ΕΛΛΑΔΑ

Σήμα για σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ είχε το ΒΑΝ

Σήμα για σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ είχε το ΒΑΝ
Δείτε τι λέει στο newsbomb.gr ο καθηγητής σεισμολογίας Γερ. Χουλιάρας...

Σήμα για σεισμό ακόμα και πάνω από 6 Ρίχτερ, έχει καταγράψει η ομάδα ΒΑΝ στις 25 Μαΐου. Το σήμα κατεγράφη στο σταθμό του Πύργου Ηλείας. Ωστόσο η γεωγραφική περιοχή για ενδεχόμενη εκδήλωση σεισμού περιλαμβάνει από τη Δυτική Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα μέχρι την Κρήτη.

Μιλώντας στο newsbomb.gr ο καθηγητής σεισμολογίας και κύριος ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Χουλιάρας, δήλωσε, όλα τα δεδόμενα που φτάνουν στα χέρια τους μελετώνται.

«Αξιοποιούμε όλες τις πληροφορίες. Δεν θεωρώ ότι τα δεδομένα του ΒΑΝ είναι αναληθή, οποιοδήποτε δεδομένο για επικείμενο σεισμό το μελετάμε.

Ερωτηθείς για τη σχέση του σήματος με το σεισμό των 4,7 ρίχτερ στη Ναύπακτο πριν λίγες μέρες, ο κ. Χουλιάρας απαντά πως έγινε από νέο επίκεντρο και δεν ανήκει στη σεισμική ακολουθία που σημειώνεται τον τελευταίο καιρό στην περιοχή Ρίου-Αντιρρίου. Ωστόσο και η περιοχή της Ναυπάκτου είναι εντός της γεωγραφικής περιοχής για ενδεχόμενη εκδήλωση σεισμού.

«Δεν ανησυχούμε, μακριά από εμένα αυτή η λέξη. Απλά κάνουμε εκτιμήσεις προσμετρώντας όλα τα δεδομένα.

Τέλος ο κ. Χουλιάρας ανέφερε ότι ο σταθμός του Πύργου είναι πολύ αξιόπιστος και μάλιστα είχε δώσει σήματα και πριν τον μεγάλο σεισμό της Ανδραβίδας.